Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

TRONDHEIM (adressa.no): Rade Prica og Steffen Iversen er borte, og med nytrener Per Joar Hansen og klubbens ønske om å spille 4-3-3 i 2013 skriker laget etter en midtspiss.

Nå kan spissen være på plass med det aller første. Kanskje allerede torsdag.

Adresseavisen vet at den danske Rayo Vallecano-spissen Nicki Billie Nielsen (24) er på plass i Trondheim, for å forhandle med Rosenborg om kontrakt.

En sluttavtale med Rayo Vallecano og Villarreal skal også allerede være i boks.

Fått tillatelse til å snakke

Nielsen er lånt ut fra Villarreal til Rayo Vallecano, men sliter med spilletid i den spanske La Liga-klubben. Han dro til Spania i 2010, etter å ha scoret 18 mål på 58 seriekamper for FC Nordsjælland.

24-årigen har tidligere uttalt at han ønsker seg tilbake til Skandinavia, og før jul var han linket til Brøndby og gamleklubben Nordsjælland.

RBK-ledelsen var onsdag kveld samlet i møter, og det er liten tvil om at spillerlogistikk står høyt på dagsorden for tiden.

— Jeg kommenterer aldri rykter rundt spillere. Derfor har jeg ingen kommentarer angående dette, heller, er sportslig leder Erik Hoftuns kommentar til adressa.no

Har konkrete navn på blokka

Hoftun innrømmer imidlertid at det har vært jevn møtevirksomhet på brakka i romjula, og at klubben har konkrete navn de jobber med.

- Jobben inn mot dette vinduet har pågått i lang tid allerede. Og vi har noen konkrete «caser», sier den sportslige lederen.

Per Joar Hansen har tidligere understreket viktigheten av å få inn en ren spiss i stallen, som i dag teller 16 utespillere.

– Kan det skje ting på overgangsfronten innen det aller første, Hoftun?

– Det kommer litt an på hva du mener med «det aller første». Men målet er jo å ha spillere klare så tidlig som mulig, slik at de får vært med laget i oppkjøringen, svarer den sportslige lederen.

Veland: - Spennende

FK Haugesunds Alexander Søderlund er også interessant for RBK. Men et Haugesund med solid økonomi kommer ikke til å la spissen gå på billigsalg. Derfor kan han fort bli for dyr for Rosenborg.

C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, har sett Nielsen i flere kamper og mener en overgang til Rosenborg vil være interessant.

- Spennende. Det er en spiller med internasjonalt snitt, med erfaring fra italiensk og spansk fotball. Han har vist nok tidligere til at han kan bli en solid bidragsyter i en serie som eliteserien, sier Veland.

Her kan du se video av noen av målene til Nicki Billie Nielsen i perioden 2009 til 2010. (OBS! ekstern lenke)

Fakta om Nielsens karriere:

År - Lag - Kamper - (Mål)

2005–2006 -Frem -35 - (3)

2006–2008 -Reggina -7 - (0)

2007 - Martina (lån) -14 - (0)

2008- Lucchese (lån) -5 - (0)

2008–2010- Nordsjælland - 58 - (18)

2010–2011- Villarreal B - 33 - (5)

2011- Villarreal -1 -(0)

2011–2012 -- Elche (lån) -35 - (11)

2012- Rayo Vallecano (lån) -5 - (0)

Kilde: Wikipedia