Elevene ved Laksevåg videregående fikk seg en skikkelig overraskelse da de skulle underholde lederen for Bring Children from Streets, Richard Kiwanuka i dag. Med seg hadde han nemlig verdens beste kvinnelige bokser, Cecilia Brækhus, som ble smuglet inn gjennom kjelleren av skolens vaktmester.

– Elevene var i ekstase. Det var helt magisk, sier elevinspektør ved Laksevåg videregående, Åshild Klokkeide Birkeland.

Betydelig sum

Brækhus hadde tatt turen til Bergen i noen timer for å vise sin takknemlighet overfor elevene ved Laksevåg videregående, som støtter prosjektet til vennen Kiwanuka. I stedet for Operasjon Dagsverk har elevrådet valgt at skolen skal samle inn penger til stiftelsen Bring Children from Streets, som jobber for å gi barn i Uganda et bedre liv. Birkeland regner med at elevene vil samle inn opp mot 150.000,— gjennom arbeid og bøssebæring i løpet av morgendagen.

– Vi er kjempeglade for at Laksevåg valgte å gi pengene til oss. Det er en betydelig sum som kan utgjøre en stor forskjell i Uganda. Dette er et kjempeløft for oss, sier Brækhus.

Hun landet på bergensk jord i går kveld, og allerede i ettermiddag var hun på vei tilbake til Tyskland.

– Jeg dro ens ærend, for jeg synes det er så flott at de ønsket å gjøre dette. Det var vel verdt timene. Jeg ble oppriktig glad av å se hvor entusiastiske ungdommene var, sier Brækhus etter å ha sett elevene underholde med blant annet rap og sang.

Det nytter

Richard Kiwanuka har selv vært elev ved Laksevåg videregående.

– Richard er en person vi har tillit til, og som vi har nærhet til. Han er en motivator som viser at det nytter å engasjere seg. Derfor valgte vi dette prosjektet, sier elevinspektør Birkeland.

Etter skolebesøket skal Brækhus ha en frihelg før hun starter for fullt med oppkjøringen til neste kamp, som er 19. januar i Frederikshavn.