Solberg krasjet da han prøvde å passere Davy Jeanney, men istedenfor traff bakenden på franskmannens Peugeot.

Ifølge Solbergs team mistet de radiokontakt med 41-åringen etter start og det må ta mye av skylden for uhellet.

— Opp og ned i regnværet i Höljes. Vi trenger en mye bedre søndag for å lykkes, skriver Solberg på sin Facebook-side.

Vinneren av VM-runde fem, Andreas Bakkerud, måtte også gi seg da bilen hans brøt sammen helt mot slutten av etappen.

Da hadde allerede VM-leder Mattias Ekström fått problemer med sin bil.

— Det var en katastrofe for VM-rivalene Solberg og Ekström som begge ikke fullførte den første kvaliken, skriver den internasjonale arrangøren på Twitter.

Timmy Hansen var også involvert i dramaet da bilen hans spant på runde tre.

Dermed lå tre av de fire beste fra VM-runden i Norge på bunnen av lista før kvalikrunde 2. Rally-legenden Sebastian Löeb vant kvalikrunde 1 etter en tett kamp med hjemmehåpet Johan Kristoffersson. Men svensken fikk sin revansje da han vant den andre kvalifiseringsrunden og tok over ledelsen sammenlagt.

Etter en lørdag fylt med uhell ligger Bakkerud på en 7.-plass, mens Solberg er nummer 15. Søndag kjøres de to siste kvalifiseringsrundene og finalene. (©NTB)