Deutscher Fan mit Ballack-Schriftzug beim Fan Fest in BerlinFussball WM 2006 Ecuador - DeutschlandTyskland , fans , illustrasjon Foto: Digitalsport
Photo: Glyn Thomas.Brazil v Australia. Group F, FIFA World Cup 2006. 18/06/2006.An Australian fan with a kangaroo. Foto: Digitalsport

— Fotball er ikke et spørsmål om liv og død - det er langt viktigere enn det, sa Liverpools legendariske manager Bill Shankly.

Han har nok mye rett i sine uttalelser, den godeste Shankly. I hvert fall hvis vi skal legge vekt på disse VM-relaterte historiene videreformidlet av store og små nyhetsbyråer verden rundt:

Trøtte munker

Buddhistmunkene i Thailand får kritikk fordi de prioriterer VM-fotball foran en god natts søvn. På grunn av tidssonen er de nemlig for trøtte til å ta imot morgenofringen. Ifølge avisen The Nation har mange blitt møtt av stengte dører ved templene. En kvinne skal ha fått bryllupsfeiringen ødelagt fordi ingen av munkene i byens tempel kunne ta imot hennes almisse. Munkene lå nemlig fortsatt til sengs. Det er ikke noe forbud mot å se VM-kamper for munkene, men de har forbud mot å heie på sitt favorittlag. I nabolandet Kambodsja skal 40 000 munker ha fått klar beskjed om at de blir ekskludert dersom de blir for følelsesmessig engasjert under VM-kampene.

Profeti

Spania vinner! Den spanske gratisavisen "20minutos" har gravd i den franske profeten Nostradamus' (1503-1566) gamle skrifter. 440 år etter Nostradamus' død avslører avisen at profeten skal ha spådd spansk VM-gull i 2006! I ett av profetiene skal han ha skrevet: "Mot slutten av den sjette måneden i 2006, vil den spanske kongen krysse Pyreneene med sin hær. Styrkene til Belsebub (ifølge Det nye testamente en annen benevnelse på satan) er klare til motstand på slettene i Sentral-Europa. De onde vil lide et smertefullt tap. Kongen vil ta med seg The Holy Grail (tolkes som VM-pokalen) hjem til Spania". For ordens skyld: Nostradamus har tidligere forutsett store katastrofer i verden, blant annet første verdenskrig, Adolf Hitler og Hiroshimabomben.

Tvunget til stripping

Rundt 1000 nederlandske fans fikk beskjed om å ta av seg buksa under fredagens møte med Elfenbenskysten. Grunnen til dette var at de karakteristiske lederhosen-buksene bar logoen til det nederlandske øl-merket Bavaria, et merke som ikke er offisiell VM-sponsor.

Puddel på moped

Aftenpostens VM-utsendte så selv en liten puddel med John Lennon-solbriller og full politiuniform kjøre rundt på en moped i Kölns gater tirsdag ettermiddag. Mopeden var mest sannsynlig fjernstyrt, men opptrinnet skapte likevel stor stemning blant de engelske supporterne, som sang: "Who let the dog out!"

Døde av stress

VM skaper følelser, følelser skaper stress og stress kan føre til hjertestans. Minst seks kinesere har så langt falt døde om under VM. Årsak: Stress og spenning. Millioner av mennesker skal ha sett TV-fotball til klokken fem om morgenen, det til tross for at Kina ikke er med i mesterskapet.

Ryddet gatene i glede

Gatefeierne i Leipzig trodde kanskje de skulle få en slitsom mandag morgen, noen få timer etter at franske og sør-koreanske supportere hadde festet i gatene. Den gang ei - de sør-koreanske supporterne var så lykkelige over det sene 1-1-målet mot VM-outsider Frankrike at de ryddet opp alt rot i Leipzigs gater. Da gatefeierne kom på jobb kl. 05.00, var hele byen skinnende ren! - Fantastisk, jobben vår ble som en drøm, sa Ute Brückner, en talskvinne for renholdsverket i byen.

Svinesti

Om Sør-Koreas supportere var flinke i oppryddingsarbeidet i Leipzig, har de ingen grunn til å være stolte over rotet i hjemlandet. De største byene har lignet svinestier etter at befolkningen har sett kampene på storskjerm. Søppeldyngene er blitt liggende og myndighetene måtte ta grep for å fjerne rotet. Morgenen etter Sør-Koreas seier over Togo måtte ryddemannskaper i Seoul fjerne 100 tonn søppel.

VM-feber i fengsel

350 TV-apparater ble installert i Indias største fengsel i New Delhi. De resulterte i VM-feber blant de innsatte. - Vi tillater de innsatte å se direktesendingene fra VM til klokken elleve om kvelden. Målet er at vi skal hjelpe de innsatte til å komme seg ut av depresjon og ensomhet, sier senioroffiser Sunil Gupta i Tihar-fengselet. Fengselet har også økt sikkerhetstiltakene blant de 13 162 fangene, i tilfelle det skulle bryte ut diskusjoner og slåsskamper på grunn av VM-kampene.

Studenter amok

Da ledelsen ved det kinesiske universitetet i Sichuan bestemte seg for å kutte strømmen, gikk studentene amok. Strømmen ble slått av ved midnatt hver dag, og elevene svarte med høylytte rop og å kaste gjenstander ut av vinduene på internatet. Det hersket totalt kaos, og universitet så ingen annen løsning enn å slå på strømmen igjen, slik at elevene fikk se de direktesendte kampene også på nattestid.

Frosker ødela

Og så litt sport: De ukrainske VM-spillerne mente de hadde funnet årsaken til 0-4-tapet mot Spania i forrige uke. Ifølge forsvarsspiller Vladislav Vasjtsjuk hadde en våryr frosk holdt leven hele natten, og flere av spillerne fikk minimalt med søvn.

Gambler ute av kurs

De gærne har det godt, også her i vår lille andedam. Bergenseren trodde han hadde satset 50 000 kroner på tysk seier over Polen. Det riktige beløpet viste seg å være 50 000 dollar. Spilleren i starten av 30-årene hadde allerede satset 50 000 kroner på Tyskland hos det internasjonale selskapet. Han bestemte seg imidlertid for å satse nye 50 000 kroner, forteller nettstedet ibergen.no. Men da han ringte inn det siste beløpet til selskapet, sa han bare 50. Og da trodde mottageren at han snakket dollar. Til alt hell vant Tyskland etter scoring ett minutt på overtid. Dermed ble det en pen gevinst på bergenseren, selv om han var noe ute av kurs.