I år betaler ikke representantene en krone i CO2-kvoter når nasjonalforsamlingens folkevalgte reiser med fly til utlandet, skriver Dagsavisen.— Forslaget om innføring av klimakvoter er drøftet på et møte i presidentskapet, og alle, bortsett fra ett medlem, var enige om å følge opp dette. På 2007-budsjettet var det imidlertid ikke ført opp penger til å betale for slike kvoter, sier stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) til NTB.

Klimakvotene skal ikke betales av representantene selv, men belastes Stortingets budsjettet.

— Det er krevende å få et slikt system på plass, men nå skal vi gjøre vårt for å finne penger til dette på 2008-budsjettet, sier Jagland.

I samarbeid med Framtiden i våre hender har Dagsavisen regnet ut at Stortinget skulle ha betalt 184.000 kroner for sine internasjonale flyreiser i 2006, dersom de hadde benyttet seg av ordningen.

Beslutningen om å kjøpe klimakvoter for alle ansatte i staten på internasjonale flyginger ble kunngjort av statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i hans forrige nyttårstale.

— Hvis bare noen få gjør dette, betyr det lite. Hvis mange blir med, betyr det mye. Vi ønsker å sette et eksempel. Vi håper at bedrifter, organisasjoner og andre land vil følge etter, sa Stoltenberg.

Så langt har Stortinget altså ikke fulgt oppfordringen. (©NTB)