ARENDAL: Politiet er foreløpig sparsomme med opplysninger i saken, men bekrefter at de tidligere på dagen fikk melding om en navngitt person som skal ha blitt utsatt for trusler. Personen som fremsatte truslene var en 39 år gammel mann fra Arendal, men politiet vil ikke si hvem truslene ble rettet mot eller hvorfor.

Lette hele dagen Bevæpnet politi lette etter 39-åringen hele dagen. Like før klokka 18.00 ble han funnet og pågrepet i et hus i Parkveien like utenfor sentrum. Da politiet etterpå gjennomsøkte huset, pågrep de to andre også. Det var en 28 år gammel kvinne og en 31 år gammel mann, begge fra Arendal.

— Når og hvor ble truslene fremsatt?

— Det var i løpet av dagen, men jeg ønsker ikke å gå ut med flere detaljer om dette. Jeg vil heller ikke si noe om hvem truslene ble rettet mot eller hvorfor, sier Jon Kvitne, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

— Er de pågrepne kjenninger av politiet?

— Det vil jeg heller ikke uttale meg om, sier han.

Ingen ble skadet under aksjonen.

Truet med våpen Ifølge agderposten.no skal 39-åringen ha truet vedkommende med pistol, men dette vil ikke Kvitne uttale seg om.

— Jeg kan bekrefte at det ble brukt et våpen, men vil ikke gå inn på hva slags våpen det var, sier Kvitne.

Agderposten.no skriver også at politiet har beslaglagt en pistol i forbindelse med pågripelsen, men dette vil heller ikke Kvitne bekrefte overfor fvn.no.

— Hvordan ser dere på hendelsen?

— Når det er våpen involvert, ser vi alltid alvorlig på slike hendelser, sier han.

Alle de involverte blir avhørt av politiet utover kvelden.