Dermed er ankesaken i Gulating lagmannsrett i gang mot de 13 som i mars ble dømt for ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger 5.april 2004. Ankesaken kommer til å pågå til utpå nyåret.Først inn av de tiltalte kom David Toska, deretter fulgte nygifte Kjell A. Schumann, så kom de andre på rekke og rad. De tiltalte snakket ikke med hverandre, og det var en spent stemning i rettslokalet. En nyklipt Toska hadde på seg sin karakteristiske lusekofte.

Mens det var to fagdommere og tre meddommere som dømte de 13 i tingretten, er det en jury på ti kvinner og menn som skal svare ja eller nei på skyldspørsmålet i lagmannsretten. 18 personer er oppnevnt til juryen og rettssaken mandag starter med at seks av dem blir valgt vekk, såkalt utskyting. Tre skal velges vekk av aktoratet og tre av forsvarerne.

— På vegne av alle forsvarerne skal Øystein Storrvik (David Toskas forsvarer, red.anm) spørre om rettens sammensetning og foreta utskytingen, opplyser advokat John Chr. Elden, som forsvarer Erling Havnå, til NTB.

Av de tolv som blir igjen, skal to personer være reserve og tre inn dersom noen av de ti jurymedlemmene av en eller annen grunn må melde forfall under rettssaken. (©NTB)