KRISTIANSAND: — Jeg har fått beskjed om at saken er sluppet inn til Høyesterett, sier politiadvokat Hilde Almåsstø ved Agder politidistrikt.

Fengsel for gråmeglereAnker gråmegler-dom- Saken ikke svekketAktors vitne fnyser av sakenAktoratet gjorde retrettPåstand om ett års fengsel for investorInvestorer dømt til fengselVurderer anke

Saken mot de tre gråmarkedsmeglerne Eivind Bergem, Steven Aukland og Egil Valseth Olsen har rullet og gått siden 2005 da Kredittilsynet politianmeldte trioen.

De tre ble dømt i tingretten i 2006, men ble delvis frikjent i lagmannsretten i fjor. Men samtlige ble dømt til fengsel, og inndragning av til sammen over fem millioner kroner.

Anke

Begge parter anket saken inn til Høyesterett, og nå skal saken opp til behandling den 3. og 4. juni.

— Er du fornøyd med at Høyesterett har tatt inn saken?

— Ja, absolutt. Det er fordi de tiltalte ble frifunnet på det ene tiltalepunktet. Vi anket på lovanvendelsen, på at de hadde brutt god forretningsskikk. Dette ble de frikjent for, men det mener vi var galt. Høyesterett har funnet at det spørsmålet skal prøves. Men Høyesterett skal også prøve tiltalepunktet de ble dømt for. (Å ha drevet konsesjonsbelagte meglertjenester uten å ha tillatelse. journ. anm) Dette ble anket fra de tiltaltes side, sier Almåsstø.

Hun peker på at disse to forholdene henger tett sammen.

— Vi anket også over inndragningsspørsmålet, og jeg tror også at Høyesterett skal behandle straffeutmålingen, men det må jeg ta et lite forbehold om. Jeg har bare fått beskjed om at anken har sluppet inn, forklarer Almåsstø.

Fornøyd

  • Vi er fornøyd med dette, at min klients anke slipper inn til en grundig behandling i Høyesterett. Det viser at saken er av prinsipiell betydning, og at lagmannsrettens domfellelse på det ene tiltalepunktet da nødvendigvis ikke er riktig, sier Christian Hausvik, forsvarer for Eivind Bergem og firmaet Innsikt Brokers.

— Dette er et spørsmål av prinsipiell betydning som nå får en grundig behandling. Det er ikke uventet at denne anken slipper inn, mener Hausvik.