Tidligere statsminister Jens Stoltenberg skriver om hijab-saken i sin nye bok, og dermed letter også Tajik på sløret. Hun var politisk rådgiver for justisminister Knut Storberget i 2009, og fikk skylda for at departementet gikk inn for at det skulle være tillat å bruke hijab i politiet.

— I sju år har jeg latt være å kommentere hva som skjedde i Justisdepartementet i 2009. Nå, når Jens Stoltenberg skriver om saken i boka si, kan jeg si det: Jeg hadde ingenting å gjøre med saken om å tillate hijab i politiet, slår Hadia Tajik fast på Facebook lørdag.

Hadia Tajik bekreftet Stoltenbergs versjon av saken først overfor Vårt Land og la etterpå ut en melding på Facebook.

— I årene etter 2009 har jeg opplevd at konspirasjonsteorien om at det satt en muslim i Justisdepartementet og ville snikinnføre hijab i politiet har gitt mye næring til de som frykter eller hater islam. Jeg har for flere år siden forsont meg med at disse nok uansett ikke ville vært interessert i sannheten. Det får jeg ikke gjort noe med, skriver Tajik og legger til at hijab-saken lærte henne å stå i hardt vær, og det kommer godt med den dag i dag.

Hun forteller at grunnen til at hun ikke har sagt dette før, er at hun mener det er en del av lojalitetsplikten til en politisk rådgiver å tie om interne forhold, men velger å uttale seg nå ettersom Stoltenberg skriver om saken. (©NTB)