I semifinalene spilles det best av fem kamper. I Sør Arena i Arendal gikk hjemmelaget ØIF Arendal på en overraskende smell mot Kolstad og tapte 23-29.

Fjorårets sluttspillmestre Elverum fikk derimot en praktstart i Terningen Arena, der de slo FyllingenBergen med 13 mål, 42-29.

Hadde full kontroll

På stillingen 4-4 scoret Elverum fem kjappe og plutselig sto det 9-4 på lystavla. Avstanden fortsatte å øke og ti minutter før pause ledet vertene med sju mål. Da pausesignalet gikk ledet Elverum 23-14.

I annen omgang fortsatte Elverum å herje, og det ble aldri spennende hvem som skulle ta føringen i kampen om finalebilletten. Hjemmelaget satte ytterligere fire baller i nettet før gjestene satt inn sitt første. Halvveis ut i omgangen var stillingen 32-21, men hjemmelaget var langt fra ferdigscoret og ga seg ikke før det lå ytterligere ti baller bak gjestenes keeper.

Til slutt vant Elverum 42-29.

Lukas Sandell ble toppscorer for Elverum med sine åtte mål, mens Leander Myklebust Seime noterte seg for fem mål, flest av FyllingenBergen-spillerne.

Tapte ni av ti

I det andre semifinaleoppgjøret kom ØIF Arendal, som tok hjem seriemesterskapet i siste runde i serien, skjevt ut hjemme mot Kolstad.

Kolstad tapte ni av de siste ti i serien, men fant formen igjen til sluttspillet. I kvartfinalen slo de ut Drammen, mens det onsdag ble seier borte mot årets seriemester.

I Sør Arena ledet trønderne 15-13. Det skilte stort sett to eller tre mål mellom lagene utover annen omgang, med unntak av da hjemmelaget krøp opp til 22-23 da det gjensto 13 minutter av kampen. Da tok Kolstad timeout med alvorsprat og rykket nok en gang fra. Fem raske baller ble satt inn før ØIF rakk å reagere, og fem minutter før slutt var stillingen 23-28 i Kolstads favør.

ØIF klarte aldri hente seg inn, og da dommeren blåste av kampen var det klart at Kolstad hadde tatt en kruttsterk borteseier i den første semifinalekampen.

Rasmus Hedegaard Carlsen og William Aar scoret fem mål hver, flest på Koldstads mål. For ØIF Arendal satte Martin Lindell og Sondre Paulsen fire mål hver, noe som var flest av hjemmelagets spillere.

Neste semifinale spilles førstkommende søndag.