I kategorien «One Baton», som er et soloprogram, skal Sofie konkurrere mot deltagere fra hele verden. For Sofie har sommeren båret preg av mye forberedelser opp mot konkurransen, og nå som konkurransen nærmer seg begynner spenningen å kjennes på kroppen.

Sofie fra sitt første Drill Grand Prix, i Canada i 2015. Foto: Foto: Rob Jansen.

– Mitt mål for konkurransen er egentlig bare å gjennomføre programmet mitt slik jeg har trent på og få en best mulig fremvisning av dette. Nivået på konkurransen er skyhøyt, og det kommer utøvere fra USA, Canada og Japan, som er blant verdens beste. Men det er jo veldig kult å få stille mot de beste, sier Sofie og legger til:

– I sommer har det blitt ganske mye ekstra trening, og særlig nå de siste ukene før vi drar blir det ganske intenst. Og det er jo ikke bare programmet som skal sitte, men man skal jo helst ha litt kontroll på nervene før en så stor konkurranse.

Vennesla Drill, klubben Neverdal representerer, ble startet i 2015 og teller i dag omlag 20 drillere. Nå i høst tar klubben opp nye rekrutter – som forhåpentligvis kan bli fremtidige deltakere til nasjonale og internasjonale konkurranser. Mer informasjon om Vennesla Drill, og ikke minst rapporter fra hvordan det går for Sofie i Drill Grand Prix kan du lese om på klubbens nettside www.vennesladrill.no eller i sosiale medier.