OSLO: Sognepresten i Lommedalen menighet, Gunnar Næsheim, forrettet under gudstjenesten og sto for selve dåpshandlingen, mens kronprinsessen og Solberg Behn sto for tekstlesningen.

Se bilder fra dåpen her

Kongeparets øvrige barnebarn er alle døpt av Biskopen i Oslo, men prinsesse Märtha Louise og Ari Behn valgte altså sognepresten i sin lokale menighet da yngstedatteren skulle døpes.

Blant de 214 gjestene i Slottskapellet var selvsagt kong Harald og dronning Sonja. Kronprins Haakon kom direkte fra bisettelsen til Arne Næss.

For øvrig var dåpsbarnets familie på begge sider – både unge og gamle – rikt representert under seremonien i Slottskapellet, kulturminister Trond Giske og en rekke nære venner av dåpsbarnets foreldre.

Kronprinsesse Mette-Marit fra kristiansand stod for skriftlesningen under dåpsgudstjenesten.

Sju faddere

Den knapt fire måneder gamle jenta, som er prinsesse Märtha Louise og Ari Behns tredje datter, har til sammen sju faddere. I tillegg til gudmor Marianne Solberg Behn og kronprinsesse Mette-Marit står prinsesse Alexia, Christian Udnæss, Carl Christian Christensen, Anbjørg Sætre Håtun og Sigvart Dagsland på listen over faddere for kongeparets femte barnebarn.

Prinsesse Alexia er det greske ekskongeparets eldste datter, Christian Udnæss er Ari Behns svoger og Dagsland, Christensen og Sætre Håtun er venner av dåpsbarnets foreldre. De to sistnevntes ektefeller, Gry Brusletto og Jon Andreas Håtun – alias Jono El Grande – er faddere for dåpsbarnets storesøster Leah Isadora.

Etter dåpsseremonien tirsdag ettermiddag holder kong Harald og dronning Sonja en mottakelse på Slottet for gjestene.

Gammel kjole

Kjolen som Emma Tallulah døpes i, er den samme som hennes storesøstre Maud Angelica og Leah Isadora ble døpt i. Den er sydd av kronprinsesse Märthas mor prinsesse Ingeborg i 1920 og er siden brukt av alle kong Olavs etterkommere med unntak av arveprinsessen Ingrid Alexandra. Hun er døpt i dåpskjolen som ble sydd til prins Alexander Edward Christian Frederik, som senere ble Norges kong Olav.

Under dåpsseremonien var Slottskapellet pyntet med rosa amaryllis, rosa tulipaner og grønne kornellgreiner i vinduene og på alteret. Rundt døpefonten var det små rosa roser, og rundt buen over alteret var det grønn husfred.

Benkeradene i kapellet var pyntet med lavhjerter fra Märtha og Aris bryllup og roser.

LESTE FRA BIBELEN: Kronprinsesse Mette-Marit sto for skriftlesingen under dåpen av Emma Tallulah Behn i Slottskapellet i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Scanpix Foto: Scanpix