KRISTIANSAND: — Jeg gir mine ærlige meninger om kamper, spillere og trenere, så faglig som det kan bli, sier Preben Vildalen som nå drar til Kroatia for å dekke håndball-VM for Fædrelandsvennens lesere.

Under hele mesterskapet, skal han bidra med analyser og personlige betrakninger på mesterskapet. ØIF Arendal-profilen har 312 landskamper bak seg, og her gir han deg sin vurdering av Norges motstandere.

Saudi-Arabia:

— De har ikke en sjanse mot Norge. Saudi-Arabia har lite fokus på håndball, og spillerne er ikke skolerte. De trener ikke organisert, som Norge gjør. Vi hadde åpningskamp mot dem i VM i Frankrike 2001, og da vant vi 20-12. Vi kommer til å vinne med 10-20 mål igjen denne gangen.

Norge møter Saudi-Arabia lørdag 17. januar klokken 16.15.

Brasil:

— De er fortsatt bedre i fotball enn håndball. Brasilianerne spiller teknisk håndball, er raske, spenstige og små, men de mangler struktur i spillet sitt. Norge tar dem fordi vi har bedre fysikk. Brasil spiller individuell håndball, som passer oss bra. Norge kommer til å vinne denne kampen, og vi tar dem på fysikken.

Norge møter Brasil søndag 18. januar klokken 16.15.

Egypt:

— Laget har spilt bra og hatt noen gode mesterskap, men med varierende resultater. De er ikke så sterke som for ti år siden. Vi slo dem sist under VM i Tunisia. De spiller individuell håndball, og det passer Norge greit. Vi slår de på grunn av vårt gode forsvarsarbeid.

Norge møter Egypt mandag 19. januar klokken 19.10.

Serbia:

— De er en håndballnasjon og har vært en stormakt i håndballen. De er knallharde og tøffe i forsvar, og Norge har hatt harde kamper mot de før. Dette blir den første, store testen for Norge. Serbia spiller på kanten av det lovlige, og kan være utrolig tøffe. Får Serbia flyt i spillet sitt, er de forferdelig vanskelige å spille mot. Går det dårlig, blir det kjefting og banning, og da fokuserer de på alt annet enn spillet. De må vi utnytte. Jeg tror på knepen seier til Norge.

Norge møter Serbia onsdag 21. januar klokken 19.10.

Danmark:

— Danskene er mesterskapsfavoritter og regjerende europamestere. De har vært i verdenstoppen i tre-fire år, og har gode spillere i alle posisjoner på banen. Danmark er et bedre besatt lag og de er mer samspilte. Norge har mange nye, ferske spillere. Vi har bare Løke, Ege og Kjelling som spiller på Danmarks nivå. I denne kampen kan keeperne våre bli nøkkelspillerne. Danmark er en klar favoritt, og jeg tror Norge går på et tap. Om vi derimot vinner, kan vi satse for fullt mot medalje.

Norge møter Danmark torsdag 22. januar klokken 20.15.

Se også Vildalen på fvntv i kveld.