60 år gamle Tryggvason ble i all hast sendt til Sykehuset Innlandet Elverum etter et hjerteinfarkt. Etter å ha fått behandling der, ble han sendt videre til Ullevål universitetssykehus for å få blokket ut en blodåre i hjertet.Da han kom dit, hadde han ikke klær med seg. Og sykehuspersonalet valgte derfor å utstyre ham med sykehusuniformsbukse, morgenkåpe, sokker og plastpose på beina, før han ble sendt hjem til Elverum i buss og taxi, skriver VG Nett.

Tilbake i Elverum var Tryggvason mektig irritert over behandlingen. Han hadde da tatt Helseekspressen til Hamar og taxi til Elverum og var våt på beina etter å ha måttet gå til og fra bussen i regnvær. I tillegg måtte han ringe datteren og be henne betale taxiregningen fordi ingen hadde sendt med ham rekvisisjon.

Nå er sykehusene uenige om hvorvidt det var riktig å sende Tryggvason tilbake på denne måten. Avdelingssjef Arne Floor på medisinsk avdeling på Sykehuset Innlandet Elverum mener behandlingen er en skam, og at det er håpløst å utsette pasienter for slikt.

Avdelingsoverlege Reidar Bjørnerheim ved hjerteavdelingen på Ullevål universitetssykehus sier bussreise ble vurdert som greit siden pasienten var i fin form. Han stiller seg derimot skeptisk til at Elverum sykehus ikke hadde sendt med klær til Tryggvason. (©NTB)