KRISTIANSAND: — Det var en forferdelig opplevelse. Jeg hørte det smalt, deretter så jeg bare masse flammer utenfor soveromsvinduet, forteller Birgit Pallesen til fvn.no.

Hun bor i boligkomplekset på Hånes som brant i natt.

— Det første jeg gjorde var å ringe brannvesenet, men de andre hadde allerede meldt fra om brannen, sier hun.

Fryktet at noen hadde brent inne

Pallesen fikk på seg klær og kom seg ut, ute hadde beboere i Kremlestien 10 allerede samlet seg. Men brannvesenet var enda ikke på plass.

— Jeg gikk for å banke på hos naboen, med de kom ut samtidig som meg.

Pallesen fryktet at noen kunne ha brent inne. Hun forteller at beboerne begynte å banke på dørene. De klarte imidlertid ikke å komme seg ned til den nederste leiligheten på grunn av den massive røyken.

— Vi tenkte på hvem som var der, men det viste seg at de allerede var ute.

Følte det tok lang tid før brannvesenet kom

  • Jeg følte at det tok lang tid før brannvesenet kom, men det kan være en følelse man har i en slik situasjon.

- Du våknet av et smell. Vet du hva det var som smalt?

— Jeg vet ikke hva som smalt. Det var noen rare lyder jeg våknet av, et smell, et dunk, og så var det masse flammer i vinduet mitt.

Politiet sendte naboene til hotell Caledonien med taxi. Men Pallesen har ikke sovet noe i natt. Hun opplevde det godt å være sammen med naboene sine, og hun spiste frokost med noen av dem i dag tidlig.

- Hva tenker du nå om det som har skjedd?

— Egentlig tenker jeg lite, det er vanskelig å tenke. Jeg er så forvirret.

I formiddag skal Pallesen til Hånes for å se på skadene.

— Jeg er veldig spent på hvordan leiligheten min er. Jeg må nok kontakte forsikringsselskapet, så det ligge nok en stor jobb foran oss. Men hovedsaken er jo at ingen er skadet.

Tretten personer evakuert

Tretten personer ble evakuert og fem av disse sendt til sykehus etter at det begynte å brenne i blokken med terrasseleiligheter på Hånes i Kristiansand i natt. Ingen skal være hardt skadet.

Politiet ble varslet om at det brant i terrasseblokka i Kremlestien klokken 01.40. Det er totalt åtte leiligheter i denne blokka.

Alle beboerne fikk en legesjekk og noen ble sendt til sykehus med lettere røykskader. Brannvesenet i Kristiansand fikk assistanse fra Vennesla, og det var flere røykdykkerteam i sving for å få sjekket alle leilighetene.

— Fem personer ble sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand på grunn av røykskader. De åtte andre ble innlosjert på hotell for natten, opplyste operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Foto: Fvn.no-tipser Politiet fikk melding om at brannen var blitt slukket av brannvesenet klokken 02.56. Ifølge politiet begynte det å brenne i en av de åtte leilighetene. Brannen skal ha spredd seg raskt i bygningen.

— Etterforskerne arbeider nå med å finne årsaken til brannen, sier operasjonsleder.

Han karakteriserer brannen som en heftig brann, men kan foreløpig ikke si noe om brannens omfang.

— Det er en del brannskader på selve blokka. Den var ubeboelig på grunn av all røyken, så derfor måtte beboerne overnatte på hotell Caledonien, sier Solås.

Foto: Fvn.no-tipser