Oslo Det sier KrFs utdanningspolitiske talskvinne, Dagrun Eriksen. Hun er opprørt over det hun oppfatter som et frontalangrep fra den rødgrønne regjeringen på skolens kristne verdiforankring.— Først ville Djupedal forby bordbønn. Så gikk man til angrep på den kristne formålsparagrafen. Og nå vil kunnskapsministeren sterkt svekke den kristne kulturarvens plass i KRL-faget, sier Eriksen.- Det kan virke som om den rødgrønne regjeringen mener at kristendommen er en landeplage, legger hun til, 75 år etter Arnulf Øverlands foredrag «Kristendommen - den tiende landeplagen». Kampanje.

På KrFs lokalpolitikerkonferanse i Stavanger denne helgen lanseres en underskriftskampanje for å beholde dagens KRL-fag i skolen. KrF er svært kritisk til regjeringens forslag om å endre både navn og innhold til KRL-faget (kristendoms-, religions- og livssynskunnskap).- Den eneste grunnen til at vi foreslår endringer, er at faget skal være i tråd med menneskerettighetene. Vi ble dømt i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i fjor sommer. Det er en svært alvorlig sak, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) til NTB.Han sier at kristendommen fortsatt vil ha en klart større plass enn andre religioner i det nye faget, kalt RLE (religion, livssyn og etikk).- Men samtidig må vi sørge for at skolen reelt sett ikke er en arena for forkynnelse, men for likebehandling av ulike religioner, sier Solhjell. - Markering.

Solhjell mener Dagrun Eriksens utspill dreier seg mer om KrFs behov for å markere seg enn om realiteter. Og han spiller ballen tilbake:- Vil ikke KrF ta hensyn til menneskerettighetene og til det faktum at Norge er blitt et flerkulturelt samfunn, spør kunnskapsminister og SV-nestleder Solhjell. ©NTB