Ved å koble Wii'en opp til et trådløs nettverk er det rett på nett, rett og slett. Ved å laste ned en Opera nettleser — noe Nintendo selvfølgelig hjelper deg med, ettersom de har inngått en avtale med nettleserleverandøren - er det bare å surfe seg gjennom internettverden.

Wii-mote (fjernkontrollen) lar deg scrolle opp og ned på nettsider, zoomer inn og ut, og navigerer på vanlig nettvis.

Kanaler i lange baner

Nintendo Wii er bygd opp ved at man bruker såkalte kanaler, alt etter hva man vil bruke maskinen til. Når du skrur på Wii'en for første gang vil du ha flere slike å velge mellom.

Siste nytt på kanalhimmelen ble lansert like før helga. Gratis-nyhetstjenesten Wii News Channel. Her kan man bla seg gjennom verdens nyheter, levert av nyhetsbyrået Associated Press (AP). I enkelte artikler får man også opp bilder, og et kart som viser hvor i verden nyheten stammer fra.

Målet til Nintendo er at spillerne kan holde seg oppdatert på hva som skjer i verdens kriker og kroker gjennom hele døgnet - uten å vike fra spillmaskinen. For Nintendo gir deg ikke muligheten til å surfe på tv-en eller lese nyheter gratis, bare for å være hyggelig. Dette er en del av strategien for å skaffe seg utradisjonelle gamere. De som vanligvis ikke svir av tusenlappene sine på spillmaskiner, men heller legger pengene i kostbart datautstyr.

Sol ute, sol inne

Blant kanalvalgene har Nintendo også satset på det alle snakker om - været. Dermed burde det meste av informasjonsbehov være dekket. Med Wii'en koblet opp mot internett kan du altså sitte og se lørdagsfilmen, og ved noen raske klikk få opp hvilke andre filmer en skuespiller har vært med i (her er det et lite paradoks at Wii'en ikke kan brukes til å spille dvd-er). Uten å strekkehals vet du hvordan været er utendørs akkurat nå, eller om verden faktisk er gått under.

Mer nostalgiske gamerne kan også kjøpe gamle Nintendo-spill på kanalen Wii-shop. Her kjøper man Wii-poeng, som igjen veksles inn i spill og tjenester - som lastes ned via nettet.

Nyheter For å få tilgang til disse tjenestene må du oppdatere Wii'en din. Den må som nevnt kobles opp til internett (se egen beskrivelse). Den må også være påslått (være tilkoblet strøm) for å oppdatere seg gjennom døgnet. Løsningene er under løpende utvikling, og foreløpig går ikke alt på skinner. Blant annet tok det over én time mellom hver gang nyhetene var oppdatert, da Adresseavisen testet løsningen.

Nintendo lover også å komme med mer Europa-vennlig nyhetsinnhold, snart. I tillegg er det noe knotete å skrive inn nettadresser, ved hjelp av Wii-mote, på et virtuelt tastatur som kommer opp på skjermen. Det er også vanskelig å få sett flash-videoer, og andre videoformater.

Det ligger i kortene at man med tiden må betale for å få benytte nettleseren.

Om det blir med plugins for video da, som er spesialtilpasset Wii'en, får tiden vise. Inntil da får Wii snakke om været.