Torsdag morgen ble den indonesiske øya Sumatra rammet av nok et kraftig jordskjelv, denne gangen 225 km sørøst for Padang.

Det siste skjelvet målte mellom 6,8 og 7 på Richters skala, og kan ha blitt utløst av onsdagens skjelv, ifølge det indonesiske instituttet for geofysikk og meteorologi.

Foreløpig er ingen nye skader blitt rapportert i forbindelse med det nye skjelvet, ifølge BBC.

Sykehus kollapset

Minst 220 mennesker skal være funnet døde etter onsdagens skjelv i byen Padang, vest på Sumatra, melder det statlige katastrofeteamet torsdag morgen. Jordskjelvet målte 7,6. Over 500 bygninger kollapset, deriblant flere sykehus, et hotell og et klasserom, ifølge offisielle talsmenn fra Indonesias statlige katastrofeteam.

Redningsarbeidere på stedet sier dødstallene vil stige, og at tusenvis av mennesker ligger begravet i ruinene, ifølge BBC.

Priyadi Kardono, talsmann for Indonesias statlige katastrofeteam, sier til nyhetsbyrået AFP at rundt 150 militære, politi og helsearbeidere arbeider i området, men at det fortsatt mangler maskiner til å løfte de enorme steinmassene.

Skjelvet ødela telefonlinjer, og jordskred sperret flere veier, som dermed har skapt store kommunikasjonsproblemer i området. Det gjør det også vanskelig å bedømme skadeomfanget, ifølge BBC.

Kraftige regnskyll gjør redningsarbeidet svært vanskelig.

Advart mot skjelv

Padang har rundt 900 000 innbyggere, og det er en rekke tett befolkede byer i området der skjelvet rammet.

Offisielle talsmenn sier jordskjelvet er et av de kraftigste i Indonesia de senere år. Det kan vise seg å ha vært kraftigere enn Jakarta-skjelvet i 2006, der over 5000 mennesker ble drept, ifølge BBC.

Geologer har lenge advart mot at Padang en dag kan bli fullstendig ødelagt av et jordskjelv, på grunn av byens beliggenhet.