GYÖR, UNGARN: — Dette var en seier for hele byen Györ, slik var det ikke da vi vant med Viborg. Noe slikt har jeg ikke opplevd før. Dette er noe hele byen har jobbet for å få til, sier Katrine Lunde Haraldsen til Fædrelandsvennen.

Etter lørdagens 23-22-seier hjemme mot Larvik, og 47-43 sammenlagt, ble det ungarske laget mottatt som helter da de kom hjem til Györ etter å ha spilt kampen i nabobyen Veszprém.

— Dette er første gang jeg vinner en Champions League-finale på hjemmebane. Stemningen var fantastisk, og mottakelsen likeså. Vi ble kjørt gjennom byen, og på torvet ventet masse folk, sier Kristiansand-jenta.

BLIR ALDRI LEI: - Selv om jeg har vunnet før, var det utrolig deilig å vinne igjen, sier Katrine Lunde Haraldsen (t.v.), som her feirer Champions League-triumfen sammen med sin norske lagveninne, Heidi Løke. Foto: Aleksandar Djorovic

— Få feiltrinn

I minuttene etter finaleseieren hoppet og danset hun sammen med Heidi Løke som om det var første gang hun hadde vunnet en tittel.

— Det var utrolig deilig, og dessuten veldig fortjent. Det er ikke mange feiltrinnene vi har hatt i år. Dessuten er det utrolige mange gode spillere på Larvik, og da er det ekstra gøy å slå dem. Det betyr ingenting at de er mine venninner også, bare at de er så gode, understreker 33-åringen.

Hun sto en ny strålende kamp, særlig det første kvarteret var hun fenomenal.

— I denne perioden spikrer hun igjen målet. Hun falt litt av i 2. omgang, men så var seieren til Györ heller aldri truet, sier Bent Svele, håndballekspert i TV2. — Førsteomgangen min var veldig bra. I andre omgang vet vi at vi har kontroll, og da spiller jeg ikke like bra, oppsummerer Lunde Haraldsen, som signerte ny treårskontrakt med Györ i vinter.

- Umulig å skille målvaktene

Denne sesongen har hun foruten Champions League vært med på å vinne serien og cupen. Og om to uker er de favoritter til å vinne sluttspillet.

— Dette har vært en fantastisk sesong uansett hvordan det går i sluttspillet. Jeg stortrives i denne klubben, sier Lunde Haraldsen.

— Györ er utvilsomt en verdig vinner av Champions League. De har vunnet 15 av 16 kamper i Champions League i år, og har et fantastisk lag, sier Svele.

Før finalekampene utropte han Larviks Cecilie Leganger og Lunde Haraldsen til å være like gode målvakter.

— Og det mener jeg fortsatt. Det er umulig å skille dem. De er verdens to desidert beste målvakter, og det var neppe tilfeldig at det er var deres to lag som kom til Champions League-finalen, mener Bent Svele.