Journalistene Anders Holth Johansen og tidligere Dagblad-journalist Lars Sætren, er blant journalistene som Etterretningsbataljonen i Forsvaret skal ha kartlagt ulovlig, skriver Dagbladet.

Fra før er det kjent at VG— journalistene Rolf J. Widerøe og Hans Petter Aas og frilansjournalisten Kjetil Stormark, som da jobbet for Dagbladet, skal ha blitt ulovlig kartlagt av den hemmelige tjenesten i 2011. Stormark har anmeldt Etterretningsbataljonen og har varslet erstatningssak dersom det fastslås at bataljonen drev ulovlig registrering og kartlegging.

— Jeg ble veldig overrasket. Jeg har jobbet med forsvarsstoff i like stor grad som jeg har dekket jentefotball, noe som er bare én gang, sier Lars Sætren, som i dag jobber i NRK.

Anders Holth Johansen sier at uavhengig av hvor mye noen har jobbet med en sak eller ikke, er det helt unødvendig å kartlegge journalister.

Det kan virke som de har hatt behov for å kikke nærmere på alle som har vært borti dekningen av den hemmelige tjenesten E14, sier Holth Johansen. (©NTB)