VENNESLA: Det handler om en datamaskin som fotballklubben har kjøpt inn for å møte krav fra Norges Idrettsforbund til moderne medlemsregistrering.

Det er nå en gang slik at vi er bygdas største særidrettsklubb med et aktivitetsnivå på mange plan som overgår de fleste.

Vidar Ulstein klager på for liten økonomisk støtte fra Vennesla kommune, og har klaget kulturrådgiver Tove Linda Høgstøls avgjørelse inn for politikerne. Foto: EGIL OLSEN

Ulstein søkte om å få investeringen på 7747,50 kroner dekket av kulturmidlene.Men den gikk ikke. Kulturrådgiver Tove Linda høgstøl har sammen med kultursjefen fordelt 127.000 kroner i kulturmidler, uten å tilgodese Vindbjart FK med ei krone.

Høgstøl viser til at kulturmidlene er de eneste alle lag og foreninger i Vennesla kan søke på, og at de som driver med barn og unge har en rekke andre tilskuddsordninger og kommunale midler å søke på.

«Vi er størst«

Det fikk Ulstein til å reagere, og i en av flere eposter de to har utvekslet, skriver han:

«Det er nå en gang slik at vi er bygdas største særidrettsklubb med et aktivitetsnivå på mange plan som overgår de fleste. Da finner i hvert fall ikke vi det urimelig at noe av disse midlene tilflytes vår klubb».

Fått ofte

Høgstøl svarer at Vindbjart har fått 30.000 kroner de siste årene, og at de fikk midler til PC i 2015 også.

Ulstein reagerer sterkt på at Høgstøl mener de har fått penger «til det samme før». Han viser til at pc-en i fjor er i bruk av trenere, og at den nye pc-en brukes til medlemsregistrering.

Høgstøl argumenterer også med at Vindbjart har fått penger nesten hvert år siden 2012. «Vi har kun kr 127.000,— til fordeling til alle lag og foreninger, og vi forsøker å spre midlene så godt det lar seg gjøre», skriver hun i en e-post.

Krever politisk behandling

Ulstein skriver tilbake:

«Dersom praksisen i fm. dette skal være slik at om en klubb har fått tilskudd tidligere år, så skal samme klubb komme sist i rekka over tildelinger senere, ber vi om en tilbakemelding. Da ønsker ikke vi å bruke tid og energi på disse søknadene hvert år. Vår anke opprettholdes og ser fram til en behandling i Levekårsutvalget.«

Nå er saken satt opp på kartet til neste møte i Levekårsutvalget. Nå blir det opp til politikerne å finne ut hvem de vil gi sin støtte av Ulstein og Høgstøl. Rådmannen ber dem forkaste klagen til Ulstein og Vindbjart.

Journalister har bommet på mange tall og prosentutregninger. Derfor nøyer vi oss med å si at 7747,50 kroner i alle fall ikke utgjør mye av kommunens samlede årsbudsjett på én milliard kroner.