Etterforskningsleder Kai Andre Andersen i Østfold politidistrikt sier til NTB at det trolig kommer en pressemelding om siste utvikling i saken innen klokka 14.30 fredag ettermiddag. Fram til da sitter han i et møte på politihuset i Sarpsborg.

Andersen ønsker ikke å gi flere opplysninger om saken, men antyder at møtet dreier seg om siktelsen av mannen og funn i mannens bolig.

Advokat Harald Otterstad bekrefter overfor Sarpsborg Arbeiderblad at han er oppnevnt som forsvarer for mannen som sent torsdag kveld ble siktet for å ha motarbeidet politiets arbeid i forbindelse med drapssaken. Ifølge avisen er den siktede eier av et hus i byen.

— Jeg vil ikke si noe om min klient er huseier eller ei. Og jeg ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for siktelsen. Jeg vil dessuten på det sterkeste understreke at politiet ikke på noen som helst måte knytter min klient til drapet på Arshad Tofiq Mohammad Taher, sier Otterstad.

Polititeknikere undersøkte fredag et hus i Fredrikstad, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. I huset bor mannen som også eier huset i Sarpsborg hvor 30-åringen sist hadde tilholdssted, skriver avisen. Huset i Sarpsborg samt en boligkonteiner i husets hage, ble gjennomsøkt av politiet torsdag kveld. (©NTB)