KRISTIANSAND: — Jeg gleder meg til å komme til Kristiansand igjen, og spesielt nå som det er vår. I 2014 måtte jeg dessverre avlyse Vågsbygd-konserten min på grunn av sykdom, så nå er jeg skikkelig innstilt på å spille for kristiansandere igjen, sier Ingebjørg Bratland, som stiller med fullt band på Kick Scene fredag.

25-åringen fra Vinje har de siste årene blitt en etablert artist innenfor folk- og visemusikk, inspirert av hjemtraktene. Og det er nettopp røttene fra Telemark som gjenspeiles i musikken.

— Selv om jeg spiller langt fra Vinje, så virker det som om folk liker at jeg vektlegger tradisjoner. Jeg har alltid vært opptatt av å holde på dialekten min, og det tror jeg folk i Norge liker, uansett hvor man er. Jeg spiller jo mye i de små byene, og i ulike bygdesamfunn.

Ingebjørg Bratland ledet offentliggjøringen av nominasjonene til Spellemannprisen i fjor. Foto: ntb scanpix

Forrige gang hun spilte i Kristiansand var under turneen med Odd Nordstoga i 2013. Da fremførte Vinje-duoen hele samarbeids-albumet «Heimafrå», som resulterte i Spellemannpris samme året.— Jeg og Odd koste oss den uka vi var i Kristiansand. Vi spiste reker på Fiskebrygga, sterk mat på Mother India, og trasket mye rundt i Kvadraturen og kikket. Jeg føler meg litt kjent der nå. Det var også en fantastisk fin opplevelse å spille på Kilden.

— Blir det flere samarbeid med Nordstoga?

— Vi er gode venner, og i fremtiden kan jeg se for meg flere samarbeidsprosjekter med Odd. Det er jeg innstilt på.

— Det ryktes at stemmen din fikk kong Harald til å felle noen tårer i 2007, positivt ment altså?

— Jeg kommer vel ikke unna den historien? Jo, jeg sang for han i 70-årsdagen hans, og det kom noen tårer ja. Det er en historie jeg får høre hele tiden, men det finnes vel verre ting å bli husket for?

Bratland har en travel timeplan fremover, med konserter fra sør til nord. Innimellom reiseøktene prøver hun å få så mye tid i studio som mulig:

— Jeg og mine produsenter, Espen Lind og Geir Hvidsten, har blitt et trekløver som fungerer godt, så nå er vi i gang med en oppfølger til «Månesinn».