Dermed ser senatoren fra Vermont ut til å ta igjen noe av det store forspranget Hillary Clinton har i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat.

– Vi har nettopp vunnet delstaten Washington. Det er det momentum handler om. Ikke la noen si til deg at vi ikke kan vinne nominasjonen eller at vi ikke kan vinne presidentvalgkampen. Vi skal gjøre begge deler, sa Sanders da han talte til sine tilhengere i byen Madison i Wisconsin etter at de første tallene var klare lørdag kveld.

– Gjør innhogg

Etter at alle stemmene i Washington er talt opp, får sanders 72 prosent av stemmene og Clinton 27 prosent. Så langt er det klart at Sanders får 25 og Clinton 9 av de til sammen 101 delegatene som skal fordeles i delstaten.

Også i Alaska, hvor 16 delegater skal fordeles, har Sanders vunnet stort. Det endelige resultatet ble 81 prosent til Sanders mot 19 prosent til Clinton. Dermed får Sanders 13 delegater og Clinton 3. Lørdagens siste nominasjonsmøte ble holdt i Hawaii. Opptellingen viser at Bernie Sanders har sikret seg seier også her. Så langt er 17 delegater fordelt til Sander og 8 til Hillary Clinton.

– Vi gjør betydelige innhogg i ledelsen til Clinton, og vi er på vei mot seier, sier en offensiv Sanders.

Klar Clinton-ledelse

Hillary Clinton leder klart sammenlagt i nominasjonsvalgkampen. Så langt har hun støtte fra 1.243 delegater til landsmøtet, mens Bernie Sanders har 975. Et stort antall såkalte superdelegater har også uttrykt støtte til Clinton, men disse har ikke bundet seg til én kandidat.

For å vinne demokratenes nominasjon trenger man 2.383 delegater, noe som innebærer at Sanders må vinne 58 prosent av de gjenværende delegatene for å kunne ta seieren. Potensielt vil han også trenge mer, siden Clinton har et klart forsprang blant superdelegatene.

Forbereder presidentvalgkamp

Som følge av den klare ledelsen har Hillary Clinton i større grad begynt å forberede seg på selve presidentvalgkampen mot den som måtte bli valgt på Republikanernes side.

Donald Trump leder klart, men den neste på lista, Ted Cruz, har ennå ikke lagt inn årene. Onsdag angrep Clinton dem begge og advarte mot at deres «hensynsløse» utenrikspolitikk vil skade USAs interesser.

– Vi trenger å lene oss på det som faktisk virker, ikke på bråk som gjør at vi støter fra oss våre partnere og som ikke gjør oss noe tryggere, sa den tidligere utenriksministeren.