På bilutstillingen i Genève i mars vil Skoda vise frem sin nye konseptbil VisionS, og gi et innblikk i både design og drivlinjer for fremtiden.

Tidligere har det blitt vist tegninger av den nye konseptbilen, og nå kommer de første bildene og med enda mer teknisk informasjon. VisionS (S'en står for suv) viser hvordan fremtidens nye store suv fra Skoda, kan komme til å se ut.

Med en lengde på 4,70 meter, en bredde på 1,91 meter og en høyde på 1,68 meter er dette en bil som går inn i klassen av store suv-er, biler i den høyere prisklassen. VisionS har tre seterader med plass til seks passasjerer pluss fører (7-seter).

Stor motor

Konseptbilen har en plug-in hybrid drivlinje med en systemeffekt på 225 hestekrefter, noe som gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på 7,4 sekunder og en toppfart på ca 200 km/t. Forbruket er 0,19 l/mil og et CO2-utslipp på 45 gram per kilometer. Rekkevidden med ren el-drift er inntil 50 kilometer, og ved også å bruke forbrenningsmotoren kan man kjøre opp til 1000 kilometer.

To elmotorer

Forbrenningsmotoren er en 1,4 TSI bensinmotor med 156 hestekrefter og 250 Nm i dreiemoment. En elmotor er integrert i en 6-trinns DSG automat-girkasse som sender kreftene til forhjulene. Elmotoren gir en kontinuerlig effekt på 40 kW og 220 Nm i dreiemoment.

Den andre elektriske motoren med opptil 85 kW og 270 Nm driver bakakselen. De to elmotorene fungerer uavhengig av hverandre, og oppnår dermed firehjulstrekk som ikke krever noen mekanisk kobling. Sjåføren kan velge mellom flere kjøremoduser, som å kjøre hel-elektrisk, lade batteriene med bensinmotoren eller samkjøre de tre motorene for å oppnå mest mulig samlet effekt. Lithium-ion batteriet med en kapasitet på 12,4 kWh er plassert foran bakakselen.