Hoxha har ikke avgitt forklaring til politiet, men gikk med på å avgi DNA-prøve. Den ga ikke treff på materialet som politiet sikret på åstedet i 2003, skriver VG.

Den 27 år gamle marokkaneren Abdelhak Darazzi ble funnet hardt skadd på Nordre gravlund i Oslo 31. mars 2003. Han døde kort tid etter på sykehuset. Politiet antok den gang at det var snakk om et narkotikaoppgjør og tok beslag i flere kilo med heroin og hasj på adresser knyttet til personer rundt avdøde. I tillegg ble det tatt beslag i 19 millioner kroner.

Kosovoalbaneren Rafet Hoxha ble siktet for drapet og ble pågrepet i Kosovos hovedstad Pristina i 2005, men rømte fra fengselet. Han ble etterlyst, og 15. oktober 2015 ble Hoxha pågrepet på grensen mellom Serbia og Ungarn. Etter begjæring fra norsk politi ble han utlevert.

Hoxha ble siktet for å ha skutt og drept Darazzi, og ble varetektsfengslet i 2015. — Den norske etterlysningen har medført at han har vært under et stort press. Han har hele veien bedyret sin uskyld, og det er en stor lettelse for ham å få saken ut av verden, sier forsvarer Øystein Storrvik til VG. (©NTB)