— Jeg er så sykt glad nå og det er så deilig å spille her i dag. Sola må ikke skinne for at vi skal føle varmen, ropte Fay Wildhagen til publikum mens hun refererte til den gode stemningen på Fjellparken Amfi i Flekkefjord lørdag.

Fornøyd festivalsjef

Arrangøren er godt fornøyd med årets oppmøte, og spesielt imponert over helgens tilskuertall.

Festivalsjef Erlend Mjelde Hanssen, er fornøyd med godt oppmøte under årets festival. Foto: Kristian Hole

— DumDum Boys gjorde at fredagspassene solgte veldig bra. Selv om det regnet på dagen, hentet været seg inn på kvelden. Det kom rundt 1300 publikummere fredag og det er vi selvfølgelig fornøyd med. På lørdag var det også regnvær, men likevel kom det 1400 tilskuere, sier en storfornøyd festivalsjef Erlend Mjelde Hanssen.På lørdagen var det to navn på plakaten som skilte seg ut.

— Lørdagens trekkplaster var nok Fay Wildhagen og OnklP & De Fjerne Slektningene. De er begge kritikerroste og drar publikum, sier Hanssen.

Flere publikummere valgte å gå med regnponcho under lørdagens festivaldag. Foto: Kristian Hole

— Får gåsehud av Fay

Mens flere tilskuere gledet seg til OnklP entret scenen, var det mange som synes at Fay Wildhagen var kveldens høydepunkt.

Jonas Wetteland (t.v.), Christian Gordon, Espen Eidem og Marius Ingebretsen er store fans av Fay Wildhagen. De spiller selv i gruppa Freak Minority. Foto: Kristian Hole

— Fay er helt fantastisk. Når jeg så henne på konsert i Stord ble jeg trollbundet. Hun var så flink at jeg ikke merket smertene jeg hadde i beina av å ha stått en hel dag. Hun legger så mye sjel i musikken, forteller festivalgjenger og musiker Marius Ingebretsen.Det er også vennegjengen fra gruppa Freak Minority helt enig i.

— Jeg har blitt helt målløs av å se henne live før. Så jeg er sikker på at det blir like bra i kveld, sier Christian Gordon.

— Hun spiller så mye på sjel og dynamikk. Musikken hennes er helt unik, forteller Espen Eidem.

Faste tilskuere

Noen publikummere har støttet Fjellparkfestivalen i lang tid og møtt opp hvert år. Det er Lovise og Ane Kristine Helvig eksempler på.

Lovise Helvig (t.v.) og Ane Kristine Helvig drar på Fjellparkfestivalen hvert eneste år. Foto: Kristian Hole

— Vi har vært her hver eneste år siden vi var 14 år gamle. Det har blitt en tradisjon og selvfølgelig måtte vi møte opp i år også! Det er alltid god stemning her, forteller tilskuer Lovise Helvig.Jentene gledet seg spesielt til å se to navn på lørdagsprogrammet.

— Vi hadde dratt hit i dag uansett hvem som spilte, men det blir kanskje litt ekstra spennende å se Kill It Kid og OnklP & De Fjerne Slektningene, sier Ane Kristine Helvig, som garantert møter opp på neste års festival.

Kristiansandere åpnet lørdagsprogrammet

Oda Ulvøy og resten av gjengen i UiA-gruppa Kelvin fikk æren av å åpne lørdagsprogrammet.

— Det var kult at det kom såpass mange for å se oss. Det regnet jo skikkelig, men det stoppet ikke oss eller publikum, sier Ulvøy.

Sangerinnen ble på campen hele kvelden for å se OnklP & De Fjerne Slektningene avslutte årets festival.

— Vi har ikke sett ham live før, så vi benyttet muligheten siden vi først var her, avslutter Ulvøy.

Daniel Nordgren, Shot At Dawn, Freak Minority og Upstrokes var også på lørdagens konsertmeny på Fjellparken Amfi.