— Honningbarna! Honningbarna!

Fansen jubler. Honningbarna har åpnet Skral Festival. Edvard Valberg har brukket en fot, og Christoffer Trædal har forstuet et bein. Men det stopper ikke bandet fra å levere sine eksplosive konserter.

Uaktuelt å avlyse

Valberg og Trædal hopper rundt sammen med publikum, og Edvard Valberg stagediver, før hele konserten avsluttes med en mengde fans dansende oppe på scenen.

Edvard Valberg på Skral Festival tirsdag. Han brakk foten på en konsert i Italia få dager før Skral, men har ingen planer om å avlyse konsertene. Foto: Sondre Steen Holvik

— Det var jævlig vondt, sier Edvard Valberg til Fædrelandsvennen etter å ha gått av scenen. - Var det uaktuelt å avlyse konserten?

— Hvorfor skulle vi det? Det går jo. Vi er jo ikke pingler som Foo Fighers som avlyser i to uker.

Enda har Honningbarna flere konserter igjen, blant andre Malakoff, Vinjerock og Øyafestivalen. Alle skal gjennomføres.

Brakk foten på konsert

Det var på en konsert i Syd-Tyrol forrige lørdag ulykken skjedde:

- På andre låta skulle jeg hoppe ut blant publikum. Jeg tok fart og skulle slenge meg over barrikaden, men så landet jeg skeivt på foten. Jeg merket at det var noe galt, og at jeg ikke kunne «walk it off». Men så tenkte jeg ikke noe mer på det, fordi jeg ville veldig gjerne se Refused. Derfor valgte jeg å ikke dra på sykehuset før dagen etter. Da fikk jeg gips på, forteller Edvard Valberg.

- Hvordan var Skral-konserten?

— Man blir jo litt emosjonell. Første gang vi spilte Borgerskapet var på Hove-battle. Vi hadde aldri spilt konsert før, også vant vi spillejobb på Hove. Det var et veldig kick. Så får Toffen ny festival, også åpner vi festivalen hans. Det er kult, sier vokalisten.

- Men hvordan gikk det å spille med brukket fot?

— Det gikk jo. Jeg følte vi var veldig bra. Det er gøy. Man kan kaste så mye rart på Honningbarna av skader og uheldigheter, men vi har en god «suck it up» faktor. Dessuten er jeg er ikke den eneste som er skadd.

Christoffer Trædal og Edvard Valberg spiller blant fansen. Foto: Sondre Steen Holvik

Trynte i trappa

For dagen før Honningbarna skulle åpne Skral, var det Christoffer Trædal som var uheldig:

— Min fortelling er ikke like kul som Edvard sin. Han var jo på konsert og fortsatte å spille ut konserten. Jeg skulle egentlig bare ut å jogge og så trynte jeg i trappa før jeg kom meg ut!

— Det er utrolig klønete. Dere har jo ca 21 års erfaring med gåing begge to, skyter Fredrik Justnes inn.

Slutter i bandet

Konserten på Skral ble Fredrik Justnes sin siste konsert på Sørlandet med Honningbarna. Tidligere denne uka ble det kjent at Justnes forlater bandet etter festivalsommeren for å studere arkitektur.

- Jeg har behov for å gjøre noe annet nå. Det høres sikkert mega rart ut, men det er slik det er, sier han.

— Det er trist, men vi skal nok ri av oss denne stormen også, sier Lars Emmelthun.

— Også er det ikke første gangen noen slutter i Honningbarna. Uansett hva slags utfordringer vi møter, så skal vi nok klare å løse dem, legger Nils Jørgen Nilsen til.