Ved utgangen av august er 13.286 Oslo-borgere helt arbeidsledige. Det er en økning på 4 prosent sammenlignet med august i fjor. Arbeidsledigheten er nå på 3,7 prosent av arbeidsstyrken, mot 3,6 prosent på samme tid i fjor, viser ferske tall fra Nav Oslo.

LES OGSÅ:

Ledigheten er høyest i Østfold og Finnmark hvor 3,8 prosent av arbeidsstyrken var helt arbeidsledige ved utgangen av august. Deretter følger Oslo og Telemark med 3,7 prosent. Lavest ledighet har Sogn og Fjordane med 2,0 prosent. Ledigheten for landet under ett er på 2,9 prosent.

Det er likevel et lyspunkt: Det er færre ledige nå enn i juli. Da var ledigheten på 3,8 prosent.

— Ledighetsutviklingen de siste månedene viser at ledigheten i Oslo har gått noe ned. Vi har også sett en svak økning i antallet stillinger som lyses ut, sier Hege Farnes Hildrum, fylkesdirektør i NAV Oslo.

Flere ledige menn

Det siste året har ledigheten økt omtrent like mye for kvinner (4 prosent) som for menn (5 prosent). Det er nå 6169 helt arbeidsledige kvinner og 117 helt arbeidsledige menn i Oslo.

Arbeidsledigheten er høyest blant menn, med 3,8 prosent av arbeidsstyrken, mot 3,6 prosent for kvinner.

Ledigheten øker fortsatt mest for ingeniør- og ikt-fag Siden august i fjor har ledigheten økt mest for personer med yrkesbakgrunn fra ingeniør- og ikt-fag (23 prosent), ledere (19 prosent), bygg og anlegg (16 prosent) og meglere og konsulenter (13 prosent).

Ledigheten går ned for yrkesgruppene jordbruk, skogbruk og fiske (6 prosent), akademiske yrker (5 prosent) og helse, pleie og omsorg (4 prosent).

Bygg og anlegg sliter

I Oslo har det vært utlyst 33.163 stillinger de siste 12 månedene. Det er en økning på 4,9 prosent sammenlignet med året før. Syv yrkesgrupper har hatt en økning antallet utlyste stillinger.

Disse er undervisning (64 prosent), barne- og ungdomsarbeid (55 prosent), helse, pleie og omsorg (37 prosent), jordbruk, skogbruk og fiske (33 prosent), ledere (13 prosent), butikk- og salgsarbeid (6 prosent) og meglere og konsulenter (5 prosent).

Størst nedgang i utlyste stillinger har bygg og anlegg (34 prosent), industriarbeid (26 prosent) og kontorarbeid (19 prosent).

Bedre i Grorud

I ni bydeler har antallet helt arbeidsledige økt sammenlignet med august i fjor. Størst ledighetsvekst finner vi i bydelene Nordstrand (17 prosent), Østensjø (16 prosent), Sagene (10 prosent) og Gamle Oslo (10 prosent).

Fire bydeler har en ledighetsnedgang sammenlignet med samme tid i fjor. Disse er Grorud (7 prosent), Stovner (4 prosent), Nordre Aker (2 prosent) og St. Hanshaugen (1 prosent).

I bydelene Alna og Bjerke er ledigheten uendret sammenlignet med august 2013. Bydelene med lavest arbeidsledighet er Nordre Aker og Ullern, hvor 2,2 prosent av arbeidsstyrken var helt arbeidsledige ved utgangen av august. Høyest arbeidsledighet finner vi i bydelene Gamle Oslo (5,5 prosent) og Søndre Nordstrand (5,5 prosent).