Krokodillen i vannreservoaret sør for byen Rethymnon på nordkysten av Kreta ble oppdaget av en gruppe lokale brannfolk som patruljerte området torsdag denne uka.

— Det er klart at krokodiller ikke lever naturlig her, så eieren ønsket sannsynligvis å bli kvitt den, opplyser en lokal politibetjent til nyhetsbyrået AFP søndag.

To reptileksperter fra det naturhistoriske museet i Heraklion skal komme til Rethymnon mandag for å hjelpe til med å fange dyret. Politiet planla søndag også å inngjerde Potami-reservoaret i Amari for å beskytte dem som bor i nærheten, opplyser AFPs kilde.

Ifølge det lokale politiet er det ingenting som tyder på at udyret har forårsaket panikk i ferieparadiset. Det til tross for at myndighetene er bekymret for rykter om at ytterligere en krokodille har slått seg ned i vannreservoaret, ifølge det greske nyhetsbyrået Ana.

Krokodillen på Kreta er ikke den første i sitt slag som dukker opp uventet i Europa. I 2001 ble brannmannskaper i Østerrike tilkalt for å redde en søramerikansk krokodille fra elva Donau. Denne innvandreren ble siden omplassert til dyrehagen i Wien. (©NTB)