Den velrenommerte amerikanske finansavisen skriver at Norwegians administrerende direktør i et intervju på flyplassen Gatwick sa at selskapet ønsker å legge flere Boeing-fly til sin flåte nå som selskapet utvider sitt langdistanserutenett. Flyene skal leveres etter 2018, melder nyhetsbyrået Reuters.

I slutten av april skrev Kjos i et brev til den irske transportministeren Leo Varadkar at forsinkelser i DOT-prosessen (Det amerikanske transportdepartementet, red.anm.) ikke ga selskapet noe annet valg enn å sette forhandlinger med Boeing om å kjøpe 20 nye 787-9 Dreamliner-fly på vent.

Norwegian-direktøren kom med uttalelsene i et intervju på London Gatwick lufthavn. Det var ikke tilfeldig. Han sier at Gatwick vil være en sentral del av selskapets planer. Norwegian håper å få en del av det store markedet med passasjerer som kjøper rabatterte billetter hos kortdistanse-flyselskap til sine transatlantiske og asiatiske ruter.

Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen sier i en kommentar til NTB torsdag kveld at flyselskapet hele tiden har sagt at det er på jakt etter flere Dreamlinere.

— For å konkurrere globalt må vi bli større. Vi er en av Boeings største kunder og har løpende dialog med dem om både nåværende drift og framtidige leveranser. Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte om vi er i forhandlinger om 20 nye 787-9, sier han. (©NTB)