Eget dyrepoliti - nå!

Stand-up komiker Shabana Rehman Gaarder holdt appell, og tidligere politisjef Hanne Kristin Rohde var også til stede. NOAH — For dyrs rettigheter - sto bak arrangementet.

Dyremishandling bare øker i omfang, og derfor er vi nå mange som krever et eget dyrepoliti. Fremskrittspartiet er for, men møter motstand fra de andre partiene på Stortinget. De henviser til Mattilsynet.

Rekordmange anmeldelser i 2014 viser at Mattilsynet ikke klarer denne oppgaven. Nå må dyrenes rettigheter snart bli tatt på alvor! Det er i dag større bot for å stjele en sykkel, enn det er for å mishandle og drepe et dyr. Det er grusomt! Nå må politikerne våkne, og ta tak i denne saken.

Stortingsrepresentant Stefan Heggelund fra Høyre sier han er en forkjemper for dyrs rettigheter, men er likevel imot et dyrepoliti. Tør han ikke ta opp kampen med sine egne partifeller? Nettopp en folkevalgt på Stortinget har makt til å påvirke og fronte denne saken politisk. Dyrepoliti er opprettet i mange land - deriblant Sverige - og med positive resultater. Så hvorfor ikke i Norge? Eller har vi ikke «råd» - vi som bor i et av verdens rikeste land? Jeg støtter fullt ut Frps forslag om en egen politienhet, som kun skal fokusere på vold og mishandling av dyr.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.