Landets statsminister Viktor Orbán planlegger selv å reise rund til andre Europeiske land og presentere sin nye tipunktsplan, blant annet til Tysklands statsminister Angela Merkel, ifølge en melding publisert på den ungarske regjeringens nettside.

Planen har fått navnet Schengen 2.0. Her foreslås det at Europa skal forsvares ved å øke grensekontrollene rundt Unionen og behandle asylsøkernes søknader utenfor yttergrensene.

— Hvis et land ikke greier å møte kravene, må det be om hjelp fra andre medlemsstater eller fra EUs grensebyrå Frontex, heter det videre i det ungarske forslaget

Ungarn har satt seg sterkt imot EU-avtalen fra i fjor høst om omfordeling av 160.000 asylsøkere mellom de europeiske landene. Regjeringen ba i desember EU-domstolen om stanse unionens planene.

Landet har i tillegg innført strenge lover som straffeforfølger migranter som forsøker å rive ned grensegjerder eller å ta seg inn i landet uten tillatelse. Så langt er 2.200 tiltalt etter de nye lovene og fått dom på utvisning. (©NTB)