MANDAL: — Det er fantastisk godt endelig å få gode nyheter, sier Emma Wang (29) til Fædrelandsvennen.

Det var Lindesnes Avis som først meldte om saken.

Nå blir det opp til Utlendingsnemnda (UNE) om hun kan få bli i Norge, men alt burde ligge til rette for det med den siste godkjennelsen.

LES OGSÅ: Mistet mannen - blir utvist

Wangs historie er svært spesiell. Hun og mandalitten Curt Inge Eriksen hadde bryllup i Familiekirken i Mandal i september i fjor.

Emma Wang kan juble etter at det kan gå mot at hun får bli i Norge. Foto: Jarle R. Martinsen

I ettertid viste det seg at de likevel ikke ble gift fordi hun manglet dokumentasjon fra Kina om at hun ikke var gift der. En slik attest må en som har sin opprinnelse fra utlandet ha for å kunne gifte seg i Norge.

Omkom i ulykke

Før hun rakk å skaffe dette dokumentet, omkom Eriksen i en ulykke julaften.

Dermed avslo UDI hennes søknad om opphold fordi de mente hun ikke lenger hadde sterk nok tilknytning til Norge når han var omkommet.

Nå har imidlertid fylkesmannen i Oslo og Akershus kommet til at det er "særlige grunner" til at ekteskapet skal godkjennes selv om at de altså ikke ble korrekt juridisk gift før han døde.

LES OGSÅ: Emma får bli — foreløpig

Grunnen er at Emma var i god tro den dagen paret stod i kirka. De hadde avtalt at Eriksen skulle ordne alt det praktiske rundt vielsen, og hun trodde hun skulle bli gift denne dagen.

"Fylkesmannen legger til grunn at Emma i denne saken var i god tro. Begrunnelsen for dette er at Emma Wang aktivt, etter å ha mottatt mangelbrevet fra Skatt øst prøver å få fortgang og tilgang på papirene som manglet", skriver fylkesmannen i brevet til henne.

De viser også til at hun siden dro til Kina for å skaffe dokumentasjonen på at hun ikke hadde vært gift tidligere.

Må vente

Nå må Emma Wang imidlertid fortsatt vente på avgjørelsen fra Utlendingsnemnda.

— Jeg tror jo det går bra nå, sier hun til Fædrelandsvennen.

Hun ønsker å begynne å jobbe eller studere.

— Enn så lenge får jeg tida til å gå med å drive med en liten nettbutikk med salg av kinesiske klær pluss at jeg blogger, forteller 29-åringen.

Hun forteller at mange hjelper og støtter henne i entid med mange opp- og nedturer.