Abdeslam antas å være den eneste gjenlevende av gjerningsmennene som utførte terrorangrepene i Paris i november.

Han ble pågrepet i Brussel 18. mars i år under en omfattende politiaksjon kun fire dager før terrorangrepene mot flyplassen og en metrostasjon i den belgiske hovedstaden.

I tillegg til å være siktet for terrorangrepene i Paris, er Abdeslam også siktet for drapsforsøk i forbindelse med en politiaksjon i Brussel-forstaden Forest tre dager før han ble tatt.

Kort tid etter pågripelsen krevde fransk påtalemyndighet å få ham utlevert, men av juridiske årsaker har det tatt tid. Ifølge påtalemyndigheten ankom Abdeslam Frankrike klokken 9.05 onsdag morgen. Senere på dagen skal han fremstilles for varetektsfengsling.

Etter angrepene i Belgia nektet Abdeslam å samarbeide med belgisk politi. Samtidig sa han seg villig til å la seg utlevere til Frankrike. En av Abdeslams advokater, Cedric Moisse, sa i slutten av mars at hans klient vil samarbeide med franske myndigheter. Belgisk politi mener det finnes flere koblinger mellom Abdeslam og mennene som sto bak angrepene i Brussel fire dager etter at han ble pågrepet. (©NTB)