Så historieløst og korttenkt, tenkte jeg straks. Så enøyd!

Glem ikke at folket selv valgte konge for vårt frie land i 1905, og hans videre tronfølgere har på formidabel måte vokst stadig nærmere folket. Fins det vel noen av omkringliggende monarkier i Nord-Europa som kan oppvise maken til samhørighet, respekt, nærhet?

Folkekjær konge

Solidaritet og lojalitet har våre kongelige trofast ivaretatt, og mer folkekjær konge skal man lete lenge etter. Så har enkelte hengt seg opp i at kongehuset koster samfunnet for mye. Men husk at en president neppe vil koste mindre! Vedkommende skal bo likke fyrstelig (antagelig med slotts-standard,) med tilsvarende omkostninger som nå, og stor stab og representasjon.

Les også :

Tenk dertil på all politisk maktkamp og uro ethvert presidentvalg innebærer, og med politisk slagside som resultat. La oss bli spart for det! Nei, la oss få beholde vår fredelige, uavbrutte statsforfatning, med nøytral konge uten reell makt, men som kan være nasjonens samlende symbol, og representere landet innad som utad; noe vi ser de ivaretar både klokt og bra.

Vis takknemlighet

Vi har en så folkelig og avholdt konge, så hvorfor skifte ut noe så velfungerende med noe usikkert?? Vent med monarkikritikk og vis heller takknemlighet for det folkekjære kongehus vi har!

Les også :

Lever Ap etter Bjørnsons ord om at «fred er ei det beste, men at man noget vil!»? Det kan føre landet på villspor.

Republikk? Nei takk! Ikke nå!

Innlegget er forkortet. Red.