Regjeringen sa onsdag ja til videre bevæpning av politiet som følge av et fortsatt høyt trusselbilde i Norge. Tillatelsen, som opprinnelig ble gitt for fire uker, er nå forlenget inntil 15. februar neste år, opplyser Justis— og beredskapsdepartementet onsdag kveld.

— Politidirektoratet har bedt om en forlengelse av den midlertidige bevæpningen av uniformert innsatspersonell. Regjeringen har vurdert dette. Justis- og beredskapsministeren har samtykket til å forlenge bevæpningen inntil 15. februar 2015, sier statssekretær Hans J. Røsjorde (Frp).

Bevæpningstillatelsen gjelder uniformert innsatspersonell i tre kategorier: IP1 (beredskapstroppen), IP3 (politidistriktenes utrykningsenheter) og IP4 (øvrig innsatspersonell med årlig trening og godkjenningsprøve for tjenestevåpen).

SV-nestleder nestleder Bård Vegar Solhjell var ikke orientert om forlengelsen av bevæpningen før NTB ringte ham onsdag kveld. Han er kritisk til at justisminister Anders Anundsen (Frp) forlenger den midlertidige bevæpningen av politiet uten å orientere Stortinget.

— Jeg synes det var en tynn begrunnelse sist at å bevæpne alle politifolk er et godt svar på en diffus global trussel, sier Solhjell til NTB. (©NTB)