ARENDAL: — Vi var ute en tur onsdag kveld etter tips om observasjon av et dyr, men vi fant ingenting. Nå drar vi ikke ut igjen før vi får inn nye tips, sier Geir Håland Moe til Fædrelandsvennen torsdag morgen.

Moe er leder for skadefellingslaget som i disse dager leter etter en antatt ulv i området ved Tromøya i Arendal. Et stort dyr ble observert flere ganger i løpet av tirsdagen og vitner beskrev det som en ulv.

Les også:

— Da det store dyret som jeg er overbevist om var en ulv, var fem-seks meter fra meg og de to dachsene våre, satte jeg i et brøl og veivet med armene, sa øyboer Torstein Fossnes onsdag.

Et av fotsporene som dyret satte på jordet 10 meter fra husveggen til øyboer Torstein Fossnes. Foto: Sondre Steen Holvik

Sikker på at det er ulvTo geiter ble også funnet døde på Tromlingene rett utenfor Tromøya. Etter undersøkelser av Statens naturoppsyn, slo SNO fast at det antakeligvis var en ulv som hadde drept geitene.

Les også:

— Vi er så sikre som vi kan bli. Ut fra bitemerkene, sporene og observasjonene gjort av øyboere, tror vi det er en ulv som har vært der, sier Jon-Erling Skåtan, rovviltansvarlig i Agder for Statens naturoppsyn.

Statens naturoppsyn er meget sikre på at denne geita ble drept av ulv. Geita ble funnet på Tromlingene rett utenfor Tromøya i Arendal. Foto: Statens naturoppsyn

Ha is i magenDen antatte ulven har ikke blitt sett siden tirsdag. Onsdag kveld kom det inn tips om at dyret hadde blitt observert ved Nedenes. Da var det snakk om en løs hund.

Senere samme kveld dro jaktlaget ut etter melding om observasjon av dyret.

— Hundene merket ikke noe, så det var nok ikke ulven. Nå må vi bare ha is i magen og håpe på nye observasjoner, sier Moe, som legger til de kommer til å dra ut med en gang de får inn et tips.

Jon-Erling Skåtan i Statens naturoppsyn er veldig sikker på at det var ulv på Tromøy, ut fra de bevisene som er funnet. Foto: Arkiv

Les også:

Kan ha forlatt øya

På spørsmål om ulven fortsatt befinner seg i nærheten av Tromøya, er jaktlederen noe usikker.

— Hvis ulven har svømt, så kan det hende den ikke er på øya fortsatt. Vi får bare vente og se om vi finner den, sier han.

Heller ikke Skåtan kan si noe om hvor ulven befinner seg.

— Ettersom jeg ikke har hørt noe fra jaktlaget, antar jeg det er stille. Det er heller ingen tegn som viser at ulven fortsatt er på øya, sier Skåtan.