Det gjorde de i Søgne og Songdalen også, både til K5 (Søgne, Songdalen Kristiansand, Lillesand og Birkenes), og K2 (Søgne og Songdalen).

Likevel skriver avisene om politikere som fortsatt jobber for å få til sammenslåinger. Denne gangen i K3 (Søgne, Songdalen og Kristiansand).

Det er på tide å lytte til folket og avslutte denne debatten.

Regjeringas ønske om enda mer sentralisering bygger verken på et «folkekrav» eller forskning og fakta.

Kommunene har avgjørende betydning for befolkningens levekår. Her lever vi våre liv og utvikler lokalsamfunnene. Fra kommunen mottar befolkningen viktige velferdstjenester, og der utøves en vesentlig del av vårt demokrati. Fagforbundets medlemmer er både innbyggere og mange er ansatte i kommunene, og er opptatt av å utvikle kvaliteten på de kommunale tjenestene og være medansvarlige gjennom et aktivt lokaldemokrati.Politikerne i Søgne og Songdalen må nå fatte vedtak i tråd med folks ønsker og la fylkesmannen oppsummere prosessene.

Fagforbundet forventer at fylkesmennene lytter til kommunenes beslutninger når de skal utrede kommunenes prosesser til regjeringa.

Kommunereformen er lansert som en demokratireform. Stortinget har uttrykkelig slått fast at eventuelle kommunesammenslåinger skal baseres på frivillighet:«Samtidig er flertallet opptatt av at det skal være reell frivillighet for de kommunene som deltar i sammenslåingsprosesser. Dersom kommuner etter en helhetlig vurdering og etter å ha innhentet synspunkter fra sine innbyggere konkluderer med at sammenslåing ikke er aktuelt på det nåværende tidspunkt, er dette en konklusjon flertallet mener må respekteres.»

Resultatene i folkeavstemningene i kommunene viser folkets dom over sentraliseringsprosjektet. Regjeringa er ikke i takt med innbyggerne i denne saken. Lav oppslutning brukes som argument for å overprøve resultatene av folkeavstemningene. Sannheten er at valgdeltakelsen har vært høy i mange kommuner, spesielt i små distriktskommuner som har avvist sammenslåing. Fagforbundet krever at både lokalpolitikerne, regjeringa og Stortinget respekterer resultatene av folkeavstemmingene.