Lene Mykjåland og Mimmi Löfwenius scoret hvert sitt mål alene med keeper, begge spilt fram av Isabell Herlovsen. Sistnevnte punkterte kampen da hun løp ballen i mål etter samspill med Emilie Haavi og Mykjåland et snaut kvarter før slutt.

Ørn sjokkerte storfavoritten og ledet fortjent ved pause etter scoring av Lisa-Marie Karlseng Utland, men orket ikke å henge med da LSK flyttet fram gode Mykjåland og la inn et par nye gir i annen omgang. Det hjalp heller ikke at lagkaptein og stopperkjempe Solfrid Andersen Dahle måtte gi seg halvveis.

LSK hentet NM-tittelen for kvinner til Romerike for første gang siden forløperen Setskog/Høland ble cupmester i 1992, men laget holdt også liv i en tradisjon. For 11. år på rad gikk kongepokalen til en klubb fra Oslo eller nærmeste omegn.

Ikke siden Medkila ble norgesmester i 2003 hadde et lag hjemmehørende utenfor Oslo og Akershus scoret i cupfinalen. Etter 25 minutter lørdag var det slutt på den ventetiden, og igjen kom scoringen fra Nord-Norge. Utland fra Mo i Rana nikket Trondheims-Ørn i ledelsen.

LSK Kvinner produserte en periode halvsjanser på løpebånd, men midtveis i første omgang var det Ørn som kom til de første store sjansene. Bare en kjemperedning av Nora Neset Gjøen i det 23. minutt nektet Tina Fremo scoring på et flott langskudd. Det utsatte bare Ørn-jubelen, for etter et hjørnespark slo Andrea Haugstøyl inn fra høyre, og Utland fikk gå opp og styre ballen perfekt i lengste hjørne utenfor keepers rekkevidde. (©NTB)