Fourcade skjøt feilfritt både på liggende og stående. Det samme gjorde superveteranen Bjørndalen (26,9 sekunder bak) og ukrainske Semenov. — Dette er som et gull for meg, sa Bjørndalen til NRK.

— Jeg er veldig fornøyd med løpet mitt. Jeg fikk gitt 99,9 prosent av det jeg hadde. Jeg følte mye press i morges, da følte jeg meg ikke så bra, så jeg er glad for at jeg fikk tatt ut alt, sa den franske verdenscuplederen Fourcade til NRK etter å ha gått i mål fra et tidlig startnummer.

Fourcade kan allerede nå ha sikret seg tittelen VM-konge i Kollen. 27-åringen var med på å ta gull i torsdagens mixed stafett og har dermed to gull i magasinet etter to øvelser. Han har også startet jakten på Bjørndalens VM-rekord fra 2005 og Emil Hegle Svendsens tangering fra 2013. Bjørndalen og Svendsen er løperne som har vunnet flest gull totalt i et verdensmesterskap i skiskyting for menn (4). Bjørndalen vant tre individuelle gull og et stafettgull i 2005. Emil Hegle Svendsen sikret seg to individuelle gull i 2013, men gikk også til topps i stafett og mixed stafett. Fourcade sikret seg tre individuelle VM-gull i 2012. (©NTB)