18-åringen fra Kristiansand fikk prisen «årets redningsmann» for sin heltemodige innsats da han reddet farens liv under en regatta i Kristiansand.

— Det er en stor ære å vinne denne prisen. At vi ble hedret på denne måten, var veldig gøy, sier Christoffer Bø.

Sammen med ti andre ble han hedret av kjendiser under prisutdelingen «Norske helter», som ble vist på TV Norge onsdag kveld. Programmet ble ledet av Carsten Skjeldbreid.

Rørt av historiene

— Jeg fikk prisen av Stian Blipp og Katarina Flatland. Etterpå fikk jeg hilse på statsminister Erna Solberg, og hun gratulerte meg med prisen, forteller Bø.

Christoffer Bø (18) mottok prisen for "årets redningsmann" under Norske helter. Her sammen med lillebror Casper, og programleder Carsten Skjelbreid Foto: Privat

Alle prisvinnerne mottok en statue laget av Nico Widerberg. Selv synes 18-åringen at det var rørende å få høre de andre hverdagsheltenes historier.— Det gjorde inntrykk, og det står respekt av det de har gjort, sier Bø.

Det var lørdag 12. septemberat den dramatiske hendelsen inntraff, da familien deltok under en seilregatta i Kristiansand. Seilbåten la seg kraftig over på siden, og Christoffers far, Sebastian Bø, falt plutselig i vannet.

Christoffer oppdager at faren lå bevisstløs i vannet, og hoppet uti for å redde ham. Etter en dramatisk redningsdåd, og med hjelp av brannvesenet og andre nødetater, endte historien godt.

Har lagt hendelsen bak seg

Christoffer forteller videre at familien nå har lagt denne bak seg, men at det er veldig hyggelig med oppmerksomheten fra venner og familie.

— Det er jo stas å bli årets redningsmann, sier han.

Etter selve prisutedelingen, var det duket for fest.

— Da fikk jeg snakket med alle de andre, og hilst på kjendisene som var til stede. Det er flott at vanlige mennesker kan bli hedret på denne måten, påpeker Christoffer.