Randi Hansen har Springvannsstemmen som nærmeste nabo. Særlig de siste årene har lekkasjene fra demningen vært store. Foto: JOSTEIN BLOKHUS
Nede i kjelleren er golvet dekket av et vannlag på fire-fem centimeter. Tidligere i høst var det adskillig verre. Foto: JOSTEIN BLOKHUS

— Det sildrer ut i hagen vår, og nede i kjelleren er hele gulvet dekket av fire-fem centimeter med vann. Etter det kraftige regnværet for en tid tilbake var det mye verre, da sto vannet skikkelig høyt, sier Randi Hansen.

Huset ble bygget i 1947. Selv flyttet Randi og ektemannen Flemming inn for 42 år siden.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Drikkevann

— Etter 20 år begynte lekkasjene fra stemmen. Og de tre siste årene har det blitt verre og verre, sier hun.

Huset de bor i, ligger vakkert til med demningen som nærmeste nabo. Den ble bygget på 1800-tallet og fungerte lenge som drikkevann. I dag er det et yndet turområde, med mye bading sommerstid.

Nylig var ordfører Arne Thomassen (H) på visitt.

«Vi kan ikke vente på budsjett og økonomiplan. Noe må gjøres umiddelbart», skriver han i en mail til rådmann Jan Henning Windegaard.

Kommunens ansvar

Lekkasjene fra stemmen var tema i bystyret i mars. Det ble da vedtatt at det var kommunens ansvar at veggene i stemmen var tette.

Det var egentlig tanken å sette opp reparasjoner i budsjettet for 2015-18, men nå ønsker rådmannen å framskynde prosjektet som er beregnet til 400.000. Men man setter ikke i gang før salamanderne har gått i vinterdvale i oktober.