— Jeg vil tro at etterforskningen vil vise et helt annet bilde. Slik konturene nå begynner å vise, så ser man at dette ikke er noen straffesak i det hele tatt, i hvert fall ikke mot den som nå er siktet, sier morens forsvarer, advokat Aasmund Olav Sandland, til TV 2. — Det er mulig det er et straffansvar for andre involverte, og da snakker jeg om offentlige organer, skoler og så videre, utdyper han.

Det var 13-åringens mor som selv ringte AMK etter hjelp nyttårsaften. Obduksjonsrapporten viser at jenta sannsynligvis døde av avmagring, og politiet har siktet moren for grov omsorgssvikt.

Tirsdag sendte påtalesjef Linn H. Fosso i Innlandet politidistrikt ut en pressemelding for å understreke at politiet fortsatt etterforsker saken bredt, og at også offentlige etater vil bli undersøkt.

— Det har vært mange reaksjoner i sosiale medier, også knyttet til hvilke vurderinger som gjøres i saken. Det er derfor viktig å understreke at en siktelse ikke er en konklusjon. Vi etterforsker for å finne sannheten i saken, sier hun til NTB. (©NTB)