Sveits var klart best i en festlig førsteomgang preget av et voldsomt skybrudd og svært vanskelige spilleforhold. Underholdningsverdien sank da regnet stoppet, men det bryr ikke tyrkerne seg om. De vendte kampen på bortebane, akkurat som da Norge i fjor høst var i ferd med å slå dem ut av kvalifiseringen.Innbytter Semih Sentürk nikket inn utligningen, og to minutter på overtid endret Ardas skudd retning på en sveitsisk forsvarer og duppet over keeper Diego Benaglio. Mens tyrkerne henga seg til elleville jubelscener, deppet sveitserne sammen med flesteparten av de 40.000 tilskuerne.

Portugal er klar for kvartfinale og Sveits utslått før de møtes i siste runde. Tyrkia og Tsjekkia er helt likt før de møtes i Genève søndag. Blir det uavgjort da, avgjør straffesparkkonkurranse hvem av dem som går til kvartfinale.

Det var 14 spillere med tyrkisk pass på St. Jakob-Park, men tre av de beste hadde sveitsisk drakt. Hakan Yakin, Eren Derdiyok og Gökhan Inler har dobbelt statsborgerskap, og de to førstnevnte samarbeidet om 1-0-målet.

Yakin og Derdiyok slapp til fordi spissene fra første kamp, Alexander Frei og Marco Streller, er ute med skader. I det 32. minutt slo Philippe Senderos en bakromspasning fra egen halvdel. Derdiyok unngikk offside, tok med ballen forbi keeper og sentret mellom to forsvarere til Yakin som hadde åpent mål. Ballen stoppet i en vanndam, men Yakin nådde den og sparket den over streken så vannet sprutet. (©NTB)