Shariarådet skal være underordnet sivilrettslig lovgiving i Norge, skriver Aftenposten.Muslimske kvinner i Norge som i dag ønsker skilsmisse må ofte henvende seg til sharia-domstoler i England eller til imamer i Sverige.

Statssekretær Kristin Ørmen Johnsen (H) i Kommunaldepartementet fastslår overfor Aftenposten at det kan være betenkelige sider forbundet med eksistensen av et sharia-råd i Norge. Men de problemer som møter muslimske kvinner som forsøker å fremme sine skilsmissesaker i hjemlandet, er så omfattende at man her ikke kan ri prinsipielle kjepphester, sier Ørmen Johnsen.

Menneskelige hensyn, det vil si disse kvinnenes mulighet til å oppnå skilsmisse sanksjonert av deres egne religiøse autoriteter, må veie tyngst, sier statssekretæren.

KrF og SV går sterkt imot etablering av et sharia-råd i Norge.

La meg gjøre en ting klart: Vi skal ikke ha noen form for sharia-domstol i Norge, verken i den ene eller annen forkledning. Alle som oppholder seg i Norge, i særdeleshet de som er norske statsborgere, må forholde seg til norsk lov, sier Anita Apelthun Sæle, innvandringspolitisk talskvinne i KrF.