KRISTIANSAND: — Alle flyvninger er helt fulle, det gjelder både én- og to-ukers turene, sier Siri Riise Jensen ved Berg Hansen ferie i Kristiansand.

Utviklingen er ifølge Riise Jensen, at storfamiliene legger juleferien til sydligere strøk.

— Trenden er at hele familien satser på jul i utlandet. Besteforeldre tar med seg både barn og barnebarn på sydenferie, sier avdelingslederen.

Fra Kjevik går det to ukentlige flyvninger til Gran Canaria på lørdag og en til Lanzarote på fredag. Samtlige flyvninger ble utsolgt i god tid.

— Sørlendinger skiller seg ved å være tidlig med å bestille juleferien, sier Riise Jensen.

Reisebyråene har allerede fått forespørsler fra folk som vil planlegge neste års juleferie.

— Vi har fått massevis av bestillinger om jula til neste år. Spesielt fra dem som ønsker å reise til fjerne strøk som Kenya, Tanzania, Mauritius og Thailand. Men i Norge kan man ikke bestille flyvninger mer enn et år i forveien, derfor må vi be de fleste om å ringe igjen på nyåret, sier Riise Jensen.

I tillegg til flyvninger fra Kjevik, forteller Riise Jensen at mange sørlendinger også reiser fra naboflyplasser.

— Mange som for eksempel vil til Tenerife, reiser fra Stavanger eller Torp. I tillegg benytter mange seg av reisetilbud fra Gardermoen. Noen reiser også fra Kjevik til Amsterdam, og reiser videre derifra. Totalt kan vi si at flere tusen sørlendinger feirer jula i utlandet, sier Riise Jensen.