Mageviruset slo henne ut vel et døgn etter at Thomas Alsgaard var i kne med samme problemer. Er Skari på beina like fort?I så fall er hun aktuell for mandagens stafett. Der kan Norge vinne i OL/VM-sammenheng for første gang siden 1984. Det ser ut som sykdommen ikke drar så mye krefter ut av muskulaturen. Derfor har jeg et håp om at Bente kan være i lett trening søndag. Men jeg vil dermed ikke ha sagt at sykdomsforløpene blir identiske, sier landslagslege Hans Petter Stokke til NTB.

BlodprøverLørdag kveld lå Skari fortsatt til sengs med feber, kvalme og urolig mage. Det er etter all sannsynlighet ikke snakk om matforgiftning, men et aggressivt virus som herjer i Val di Fiemme-området. Også italienerne og USA-laget opplever det samme som den norske troppen.

Tirsdag får Stokke svar på flere blodprøver som ble tatt av Skari på lokalsykehuset i Cavalese lørdag. Han har også konsultert eksperter på infeksjoner både i Norge og Italia.

TekstmeldingDobbeltjaktstarten var som sydd for henne. En halvsliten Kristina Smigun vant. Skaris tredje gull lå klart.

Helt til hun sto opp lørdag morgen og gjorde et fånyttes forsøk på å spise frokost. Tekstmeldingen fra Skari til Samdal summerte opp dagen allerede før den var i gang:

"Faen! Helvete, helvete, helvete"

Skari tar de fleste forholdsregler for å unngå sykdom. Hun har droppet kinobesøk og unngått flere bussturer for å redusere sjansen til å bli smittet.

En infeksjon i mage og tarmer forrykker væske— og saltbalansen i kroppen. Det er høyst individuelt hvor fort hver enkelt tar seg inn.

Men flere langrennsløpere har startet for tidlig etter tilsvarende sykdom og gått på en smell i konkurransen.

Ingen Välbe-tangering?Bente må spise og holde helt på maten fra søndag morgen for å være aktuell på stafetten, sier Svein Tore Samdal til NTB.

Magetrøbbel er det eneste som slår ut Bente. Ikke noe annet biter på henne, sier personlig trener Dag Kaas til NTB og minner om at Skari sto over et VM-renn for fire år siden av samme grunn.

Skaris drøm om å tangere Jelena Välbes VM-rekord med fem gull (fra 1997) er nå langt unna en realitet. Skal det skje, må hun vinne alle de tre gjenstående rennene.