Oppfølgeren «De fantastiske tegneseriene med Vazelina Bilopphøggers Bok 2» slippes denne uken, med serier som «Je, et monster», «Ondskapens høggeri», «Veldedighetskonserten» og «Musikk for alle penga!» om bord.

Tegneseriene utkom første gang på 1980-tallet, skapt av Tommy Sydsæter, som også tegnet «Fem fyrer med ved»-coveret, og Dag E. Kolstad.

Til nyutgivelsene er stripene blitt nykolorert. Bak står forlaget Toppspinn som drives av Kolstad og Sture Krey Skjæret. Etter at første bok ble utgitt 14. februar, gikk til topps på Boklisten og lå der i fem uker, sa sistnevnte til NTB:

– Det tilhører sjeldenheten at en tegneseriebok er Norges mest solgte bok, men det er altså realiteten nå. Fra vårt ståsted, så til gagns fortjent.

Første bok ble utgitt i forbindelse med at Vazelina Bilopphøggers tok avskjed med fansen på turneen «40 år med vondt brenn'vin!", og solgt også på konsertene. Koronaen førte til at bandets to avsluttende konserter i Oslo Spektrum i mars i år ble utsatt til 2021.

Det var tidlig klart at det ble en bok nummer to. Mandagens lansering på Rockefeller i Oslo skal direktesendes av Vazelinas lokalavis Oppland Arbeiderblad.