Politiet i Oslo besluttet i fjor å etablere en prosjektgruppe som skulle vurdere om det er grunnlag for å gjenoppta etterforskningen av brannen om bord i Scandinavian Star i 1990, der 159 menneskeliv gikk tapt. Fredag presenteres rapporten.

— Rapporten viser etter min mening at enkelte deler av saken ikke ble belyst godt nok. Selv om det ikke foreligger nye funn i saken, har jeg etter en totalvurdering likevel besluttet å tilrå ny etterforskning av disse delene av saken, sier politimester Hans Sverre Sjøvold i en pressemelding.

Politimesteren understreker at det har gått nærmere 25 år siden den opprinnelige etterforskningen, og at det i ettertid er vanskelig å dokumentere tilstrekkelig hvordan etterforskningen ble gjennomført og bakgrunnen for enkelte beslutninger.

Han sier også at mulige økonomiske motiver ble etterforsket i for liten grad. I tillegg kan det fremstå som at momentene som utpekte en dansk statsborger som gjerningsmann, var bevismessig utilstrekkelig.

— Det er langt fra sikkert at det strafferettslig sett er mulig å reise en straffesak så lang tid etter. Men Scandinavian Star-saken er en nasjonal tragedie, og vi skylder de mange berørte å finne så gode svar som mulig. (©NTB)